zaterdag 26 maart 2016

BVI's, Beef Island, Trellis Bay - Tortola, Cane Gaden Bay(Caraïben)

Donderdag, 24 maart '16

Één voor één vertrekken de boten uit de baai...het is stil op het strand en de bars gaan pas om 11u open...
We nemen afscheid van Brigitte & Rob, die even een andere kant en eiland uitvaren dan wij. Een tijdje later halen ook wij anker op en varen slechts acht mijl verder, voor de wind, alleen op voorzeil, naar het eiland Tortola en de baai: Cane Garden Bay. Hier treffen we de Pacific Wave en al snel zitten Kristien & Jan aan boord voor een praatje, alvorens ze verder varen naar een andere baai.
Aan land gaan we nog even op verkenning en zoeken een droge schuilplaats in een bar, tijdens een regenbui, om even later weer in de kuip te zitten en te eten aan boord.
Na regen komt...maneschijn ;-)

BVI's, Beef Island, Trellis Bay(Caraïben)

Woensdag, 23 maart '16

Gisternamiddag hebben we ons snorkeluitstapje gelaten voor wat het was en zijn we nog naar de overkant gevaren, naar Trellis Bay op 'Beef Island'. Niet één, niet twee, maar wél drie groene kopjes komen even boven water piepen, terwijl we een ankerplaats zoeken...de zeeschildpadden zijn er ook weer ;-)
Twixx ligt er reeds en dus snorkelden we er naar toe...samen even gezellig op adem komen op hun voordek en op de trampoline, gezellig bijpraten met Brigitte & Rob.
Een tijdje later, palmen we terug naar onze dame en zien we een grote dikke oranje zeester liggen. Daarna borrelen en knabbelen we met zijn vier, onder onze mooie luster-lampjes-verlichting(met dank aan Rita&Johan en Ikea), een sterrenhemel en een bijna volle maan, verder in onze kuip.
Vandaag, woensdag, 23 maart '16, is het volle maan! En dat laten ze hier op de BVI's niet ongemerkt voorbij gaan...neen, op verschillende plaatsen worden er 'Full Moon Party's' georganiseerd, alsook hier in Trellis Bay. Daarom zijn we gisteren reeds naar hier gevaren, om zeker een plekje te hebben voor ons dobberend huisje.
De baai ligt al goed vol en nog steeds komen er boten toe op zoek naar een plekje.
Rondom de baai zijn enkele bars/restaurant, winkeltjes met mooie kunstwerken, houtsnijwerken en ambachtelijke keramiek, enz... en een kleine superette. Het is een communitie van de plaatselijke bewoners, die hier hun 'eigen' dorpje hebben opgericht en leven van de cruisers die hier stoppen. In het begin van de baai ligt ook een luchthaven en een startbaan naast het water, maar deze is minder imposant door de kleinere vliegtuigen die er vertrekken en landen, dan in St. Maarten.
Happy Hour is het begin van de avond en buffet met BBQ is de volgende stap. Lucia & Frans, van SY Dalwhinnie, vullen ons gezelschap aan en hebben interessante verhalen van hun reeds acht jaar durende wereldomzeiling...
Gigantische gietijzeren vuurkorven in de vorm van een bol, met figuren in gekerfd, staan op verschillende plaatsen op het eiland. En centraal van de baai, staan er nog vuurkorven en een figuur in het water.
Er hangt een leuke sfeer en de kunstenaars tonen hun werkwijze en werken, zoals het proces van het glazuren van het keramiekwerk.
Overal is er muziek: zangers, DJ, steelband of live band. De vuurkorven gaan aan en steltenlopers brengen een show, alsook een dame die met vuurstokken danst en jongleert. Alleen de maan schijnt in haar aanwezigheid, door een dik wolkenpak. Maar wanneer het hoogtepunt van de avond nadert, schuiven de wolken weg en schijnt de volle maan in haar volle glorie over haar feestje...de vuurkorven en figuur in het water worden aangestoken en geven het feest een extra dimensie!
Het vuur en de muziek gaan nog even door, wanneer wij reeds onder zeil gaan...