maandag 28 maart 2016

BVI's, Tortola, Soper's Hole(Caraïben)

Zondag, 27 maart '16

Pasen...ontbijt met bubbels en een zacht gekookt eitje met soldatenboterhammetjes...Yammie!
Vrolijk Pasen iedereen en geniet van al het lekkers dat de Paashaas heeft gebracht ;-)

BVI's, Tortola, Cane Garden Bay - Soper's Hole(Caraïben)

Zaterdag, 26 maart '16

De surfgolven en de swell zijn volledig verdwenen in de baai en alle boten liggen er rustig bij. Een regenbui maakt alles nog even nat en dan lonkt het eiland aan de overkant. 'Little Jost Van Dycke' en 'Jost Van Dycke' himself, maar elke baai die we aan de zuidkant willen inkruipen geeft ons geen beschutting: tot 30kn wind en een onrustige deining zijn aanwezig...Na drie baaien varen we terug naar het eiland 'Tortola' en wagen we onze kans in Soper's Hole. Hier is het vechten om een fel begeerde meerboei te kunnen bemachtigen. Een vijftal boten dobberen rond de scharig aanwezige meerboeien in de baai, aan de kleinschalige haven. Ankeren in 20m kan ook, maar veel uitzwier-ruimte is er niet tussen de andere boten aan een meerboei. Toch even een poging wagen, maar de ondergrond lijkt ook niet geschikt om te ankeren...geduld is een schone deugd en een bijna overvaring en aanvaring van Kristien & Jan (liggen met Pacific Wave sinds eergisteren) in hun dinghy, die zo een meerboei voor ons willen bewaken en reserveren, confronteerd ons met de concurrentiestrijd onder de cruisers!!! Maar na een dik half uur wordt ons geduld beloond en kunnen we ons aan een vrijgekomen meerboei vastmaken. Nou, nou, wat een gedoe! De wind en deining blijft nog enkele dagen staan en zullen we hier verzeild liggen.
Twixx is hier ook reeds voor ons toegekomen en Brigitte & Rob komen langs op de borrel.
Fel afstekende roze daken en huisjes in vrolijke 'snoep-kleurtjes' langs de kant, trekken ook nu weer onze aandacht. Al snel treffen we in het kleine Marina-dorpje onze cruisers-vrienden en belanden we met zen zessen en onze boodschappen op een terrasje...de maan en sterren houden ons al snel gezelschap ;-)

BVI's, Tortola, Cane Garden Bay(Caraïben)

Vrijdag, 25 maart '16

Twee goed gevulde tassen was brengen we naar de wasserij en proppen we in de de professionele wastrommels. Laat de was maar draaien...iets fris om te drinken en een prachtig zicht vanop een beach bar op het strand en de baai en Zensation... Vogels animeren ons en zichzelf met het zweven boven het water en plots het water in te duiken. Mensen vullen mondjesmaat de lange zandstrook en zoeken een strandstoel onder de waaiende palmbomen. Een uurtje later en voor slechts 'zes' dollar(voor twee grote was-en droogmachines!) ruikt de berg was heerlijk fris en zijn de lakens en handdoeken ook droog. De kleding wordt door de natuurlijke elementen op de reling gedroogd.
Aan de zijkanten van de diepuitgesneden baai breken golvende over het ondiepe koraalrif en ontstaan er uitnodigende surfgolven, waar enkele surfers zich op wagen en voor animatie zorgen. Door de deining worden de golven nog groter er rolt er zo nu en dan een grote swell binnen over heel de baai...dit zorgt voor eigenwijze boten, die op anker of aan een meerboei, ieder een andere kant op draaien! Er is geen lijn in te trekken en is het een beetje 'spooky' om het gade te slaan. Het aantal boten groeit naar mate de dag vordert. Kleinere motorboten liggen tegen elkaar op een rijtje voor het strand.
De kleurrijke gebouwen die op het strand op palen staan, ogen gezellig en de muziek die er vandaan komt, wekt onze nieuwsgierigheid en lokt ons er naar toe.
Vandaag is het 'Goede Vrijdag' en dat is hier een heilige feestdag en mag er, door een wet, géén alcohol geserveerd worden vóór 18u...en dus ook géén Happy Hour :-(
De manager heeft het druk met het steeds herhalen van deze wet...om 17u45 heeft hij er genoeg van en wil hij zijn steeds groter wordende cliënteel niet langer teleurstellen en maant ie zijn werkvolk aan dat ze mogen starten met alcohol te serveren! Zelf heeft hij er duidelijk ook zin in, want hij is een attractie op zichzelf en zorgt voor een losse, vriendelijke, uitgelaten sfeer. En hij schreeuwt het bijna van de daken dat er weer alcohol kan genuttigd worden: 'Can you feel the flow? Do you already feel it?'
Grote vissen doen ons bijna uit ons Dinghietje schrikken...deze zwemmen net onder de waterlijn bij de achterhek sierverlichting van enkele boten. Was het een haai? Hoe groot was die vis? Zeker één meter of groter? Wouw!!!
Spaghetti à la Manna-saus, the Captains favoriet, wordt genuttigd in de maneschijn ;-)