woensdag 27 januari 2016

Oversteek Atlantische Oceaan dag 13

 
Dag 13_ Woensdag, 27 Januari 16  ' 16:18 UTC -3

Afgelegde afstand : 166NM,waarvan 172NM dichter bij doel
Gemiddelde snelheid : 6,8Kn
Knopen wind : 15-22Kn ONO
Positie : 14°20'N 047°01'W
Koers  : 250°
Ongeveer nog af te leggen mijlen tot Martinique: 808NM

Vandaag de klok weer een uur achteruit gezet, dus klokken vandaag onze dag af op 25u i.p.v. 24u


Onze ride is al enkele dagen wat 'humpy bumpy'-er, dit maakt dat we in onze natuurlijke waterbedden toch wél een stabilisator missen ;-)

De nachten zijn net als de dagen rustig, met het verschil dat we tussen de sterren sattelieten zien bewegen, of zijn het UFO's met aliëns of andere ruimtewezens die ons bespioneren? Op de marifoon is het ook reeds meer dan een week stil...'where is the Jungle'?! Zijn we hier dan echt helemaal alleen op deze Oceaan? In géén honderd mijl bespeuren we iets op AIS. De mannen zouden nochtans graag de roeisters tegen komen(zie blog i.v.m. Roeiwedstrijd die in La Gomera vertrokken is) of een zeemeermin, om uit te nodigen aan boord!

Water, water en nog eens water om ons heen. 360° blauw oceaan water met rare golven. Wanneer je rondom naar de horizon kijkt, lijkt het wél of het water daar stopt of bergaf gaat...onze aarde is echt rond, want er blijft maar water komen.

Tijdens mijn nachtwacht zijn er windstoten en -shiften, waardoor ons Selfietje helemaal het noorden kwijtraakt en steun moet krijgen van George. Op de dieptemeter zie ik ineens 1,8m; 2,5m; 3,5m; 4m verschijnen, terwijl er meestal twee streepjes staan omdat die maximum tot 140m meet en we hier bijna 4000m water/diepte onder Zensation hebben. Zou er een zeemonster onder ons doorzwemmen of is het Moby Dick?! Creepy...dan ineens verschijnen de streepjes weer terug op het scherm! Strange...brrr... What is it?

De wolken die verschijnen en de maan verstoppen zijn groot, donker en dreigend en dan opeens zijn ze verdwenen, opgelost...zo maar ineens. Zijn het sqauls?

Als het aan the Captain is, is hij moe en heeft moeite met zijn nachtwacht. De Cherrenstef is wakker en neemt zijn wacht over. Een overspoelende golf in de kuip komt langs de zijraampjes binnen en maken het bed van de Cherrenstef nat! Oeps...

Tegen de ochtend is the Captain weer fit op post en krijgt vijf minuten enkele regendruppels over hem heen. Maar al gauw komt de zon op en hebben we weer een zonnige, warme, maar bewolkte dag, met af een toe een dreiging, maar alles blijft droog. In de namiddag wordt de zee rustiger en neemt de wind af. We zetten terug de kotterfok bij en varen weer 'melkmeisje'.

Johan merkt in de namiddag iets roze op in het water. Is het een voorbij zeilende kwal of een plastiek zak?
Met de uren die we reeds hebben terug gedraaid op de klok, valt de avond voor ons steeds vroeger. Voor we in Martinique zijn, moeten we nog één maal de klok een uur terug draaien.