woensdag 22 juni 2016

SVG, Bequia, Admiralty Bay 4(Caraïben)

Maandag, 20 juni '16

Vanaf 4u start 'J'Ouvert', in het midden van de nacht beginnen de festiviteiten met luide muziek die uit de boxen komt vanop een rijdende wagen, die heen en weer rijdt langs de hoofdstraat. De feestvierders dansen er achteraan en besmeuren elkaar met verf...
Iets voor acht uur arriveren we aan het dinghydok en zijn er al enkele feestvierders de verf van hun lichamen aan het afwassen in het water...we zijn net te laat...twee uur vroeger dan gepland zijn de festiviteiten gestopt...iedereen is dronken en/of moe. Jammer, we hadden ze nog graag in actie gezien!
Dan maar naar 'Maria's', die later dan anders open gaat.
Daar treffen we onze Zuid-Afrikaanse buren en tateren er vrolijk op los met het sympathieke koppel.
De stad is even tot rust gekomen en de straten zijn leeg
In de middag snorkelen we en gaan op 'lobster'-jacht. Twee kreeften zitten in ons net, maar springen er even snel uit...de volgende pogingen mislukken. Jammer! We laten het dan maar zo, nog geduld hebben tot 1 september en dan kan de jacht legaal doorgaan ;-)
Ondertussen horen we reeds de klanken van de 'Street Jam' onder water, de festiviteiten zijn alweer begonnen.
Aan wal zijn we benieuwd naar de afsluiter van de Carnaval-vierdaagse, maar de echte start van de parade laat op zich wachten en meer dan twee uur na aanvangstijd, zijn ze nog niet begonnen...pani pwoblem, this is the Caraïb! Slechts enkele mensen dansen achter de uiteindelijk rijdende bonkende mini-truck met muziekboxen. De meeste zijn gehuld in t-shirts in verschillende kleuren en opschriften en staan al ritmisch bewegend naast de weg te wachten om aan te sluiten bij de stoet. Het blijft onduidelijk wat ze gaan doen en wanneer?!
We kunnen niet blijven voor het verdere verloop van de parade, want we worden verwacht voor een borrel aan boord SY Uproar bij Lisa & Russ en hun hond Sophie, met Jo & Greg. Een gezellige Amerikaanse avond volgt. Op de achtergrond horen we de opzwepende Caraïbische Carnaval-tonen nog enkele uren doorgaan...