woensdag 31 mei 2017

Oversteek South Pacific: Ecuador, Bahía de Caráquez -> Frans Polynesië, Gambier: dag 19

Dag 19: Zondag, 28 -> maandag, 29 mei '17 _ 17.00 LT(local time= UTC -8)

Resultaten na 24u:
Afgelegde afstand: 144 NM
Gemiddelde snelheid: 6 kn
Knopen wind: van 19 naar 10 kn!
Positie: 18°45'S 125°55'W
Koers: 265°
Afstand tot bestemming: 586 NM

In de loop van de nacht zakt de wind verder in. De vooruitzichten zijn niet rooskleurig qua wind. Er bevindt zich een windloze zone voor Gambier, die verder uitbreidt en zich verder naar ons toe verplaatst de komende week. We willen die zone voor zijn...
Proberen alles. Maar wat kunnen we doen? Wind toveren? Waar is dat knopje om te bedienen? "No way!", roept moeder Natuur ons toe. "Ik en ik alleen bepaal het weer!" Drommels nog aan toe...we zullen moeten 'roeien met de riemen die we hebben' en er proberen alles uit te halen en het beste hopen. Wél jammer, na al die vlotte zeemijlen en de bestemming die zo dichtbij leek...Wat is een dagje meer of minder op zee na al die tijd?!
Extra tijd, om het blauw water om ons heen te bewonderen. Ongelooflijk dat het zo blauw en helder is op dit grote wateroppervlak en met dieptes van 4000m!

Zensation wiegt met haar heupen langzaam heen & weer over het rustige water en gekalmeerde golven. Het maakt het leven aan boord aangenamer en geeft meer comfort. Dat is positief ;-)