vrijdag 8 juli 2016

SVG, PSV - Petit Martinique - Mopion - Union Island, Clifton Harbor(Caraïben)

Woensdag, 6 juli '16

De hevige wind die voorspeld was viel reuze mee en heeft onze nachtrust niet echt verstoord of toch? Tja, af en toe wordt je wakker van een snok of regendruppels, maar dat is ondertussen dagelijkse kost en dan worden de luiken die op een kiertje liggen toch maar toe gedaan, want met die wind wordt de regen zelfs door die inie-minie-kiertjes binnen geblazen.
Tegen de ochtend is de wind flink afgenomen en is het zonnetje alweer van de partij met wat wolkjes.
De watersportwinkel heeft gisteren niks van zich laten horen...the Captain zijn geduld is op en begint de dinghy-herstel-operatie met de 'tools' die hij heeft: patch van andere dinghy-kit en epoxylijm. De te plakken en te beplakken oppervlakten afschuren, ontvetten en hop...plakken en aanduwen en duimen.
Nog geen uurtje later worden we via de marifoon opgeroepen door het resort. De watersportwinkel heeft gebeld en het reparatieset is binnen!
Anker op en naar het tegenoverliggend eiland Petit Martinique. Ik blijf aan boord, zodat Geert meteen naar de watersportwinkel kan. Voorlopig staat ons Dinghietje nog hard en bol, dus ziet de MC Guyver ingreep van the Captain er alweer geslaagd uit ;-)
Met de set en een doos eitjes(wel is waar van de supermarkt) vertrekken we richting 'Mopion', het hoopje zand met een parasol op. Er tegenover heb je nog zo'n hoopje zand, zonder parasol met de naam 'Punaise'. Grappige naam voor het ieniemienie eilandje. Ze worden beide door riffen omgeven en beschermd.
Nadat het anker goed ligt, dinghieën we naar het strookje zand en maken een fotoshoot met de parasol ;-) Even snorkelen, maar het grootste deel van het koraal is dood en er zijn weinig vissen.
Op voorzeil varen we terug naar Union Island. Hier is er meteen meer vis onder de boot en aan het anker. We liggen hier rustiger dan vorige week, nu dat de wind is afgenomen.
Na enkele dagen offline te zijn en als Robinsons aan boord te hebben geleefd voor 'ons' privé eiland, gaan we iets drinken en een hapje eten bij de Italianen in 'Barracuda'. Met de gratis WiFi kan Navionics (kaartplotter op IPad, gebruiken we als back up), die plots blokkeerde, bijgewerkt worden.