dinsdag 22 november 2016

Bonaire, Kralendijk 12(Caraïben)

Zondag, 20 november '16

Slecht nieuws: de diodebrug is niet tijdig geleverd en dus niet meegevlogen vanuit Nederland :-(
Nieuws over stormachtig weer in België & Nederland sijpelt binnen en lijkt meteen mee over te waaien: regen, regen en nog eens regen... de ganse dag blijft het grijs en druppelt het! Één voordeel: we vangen water op ;-)
The Captain krijgt m.b.v. van de hulplijn eindelijk zeekaarten op de Garmin-gps. Joepie! Ook Open-CPN werkt op de laptop. Hij wordt nog een IT-er, hi, hi, hi,...
Een hele dag blijven we aan boord en zoeken, tussen de buitjes door, een briesje op in de kuip. Zensation draait verscheidene keren met haar kont naar de kade, maar veel wind of een hoge deining blijven uit, dus géén gevaarlijke reversal. Donder en bliksem komen soms beangstigend dichtbij...
Warm comfortfood met als toetje zelfgemaakte rijstpap biedt troost. Nog een filmpje/serie kijken maakt de regendag kompleet.

Bonaire, Kralendijk 11(Caraïben)

Zaterdag, 19 november '16

Sportievelingen om ons heen: waterpolo & waterskieën. Wij zelf houden het bij zwemmen, snorkelen en wandelingetjes op het land.
Op de radio horen we dat Sinterklaas is toegekomen in Willemstad, Curacao. Volgens enkele locals arriveert hij vandaag ook in Kralendijk, Bonaire. Nou, dat willen we wél zien! Vanop ons huisje houden we de kade en alle boten in de gaten, maar zien géén jubelende kinderen of springende Pieten... Jammer... Zouden ze de boot gemist hebben?!
Met de laptop en Garmin(handgps) wordt verder geëxperimenteerd.
Tegen zonsondergang horen we muziek: een loop-/wandelwedstrijd gevolgd door allerlei dans- en bewegingslessen-demonstraties, enz... zijn de inhoud van een 'gezondheids'-markt.
Met een gezond slaatje ten huize 'Zensation' doen we mee aan de 'thema'-avond ;-)

Bonaire, Kralendijk 10(Caraïben)

Vrijdag, 18 november '16

In de Marina zouden gasflessen met een Europese aansluiting binnengebracht kunnen worden om te vullen. Dat is goed nieuws, aangezien wij er wél enkele aan boord hebben en sinds St. Maarten ze nergens meer hebben kunnen laten vullen of omruilen. In hun nieuwe verfkleedje brengen we ze per dinghy weg, maandagnamiddag zouden ze gevuld zijn...
De laptops, externe harddiscs, micro-SD-card en tablets worden opgepikt. Hiermee vullen we een tafeltje op het terras van de zaak van de Gentenaar 'La Crêperie'. Bij een milkshake en smoothie maken we gebruik van hun WiFi om alles te updaten, 'open CPN'(zeekaarten) op de laptops te zetten en proberen om kaarten op de Garmin(handgps) tevoorschijn te krijgen. Met de MacBook is het nog zoeken...hoe werkt dat allemaal?
Misschien m.b.v. een Duvel of twee erbij, gaat het misschien beter? De Garmin blijft een raadsel en de zeekaarten, die op de micro-SD-card staan, verschijnen niet op het toestel! Ook niet m.b.v. een IT-hulplijn uit België :-(
Genoeg geprobeerd voor vandaag! Hoofdjes ontploffen bijna van al die technologie.
Dat verdiend een frietje bij 'De Wattaburger'! Ni slecht voor een Nederlandse frituur ;-)