woensdag 16 maart 2016

St. Maarten, Simpson Bay Lagoon - Marigot - Britisch Virgin Islands (Caraïben)

Dinsdag, 15 maart '16

Het zonnetje is reeds van de partij als we onze ogen openen. Joepie!
En ook onze nieuwe wasmethode is een succes, want de was is droog en ruikt lekker fris, hi, hi, hi,... het is gelukt!
Snel nog even bunkeren voor enkele weken, want de BVI's zouden duurder zijn en niet alles verkrijgbaar.
Nog even dag zeggen bij Chimo en dan anker op en brug doorvaren naar Marigot Bay.
Ik ga even uitklaren, terwijl Geert op zoek gaat naar campinggas.
Bij de watersportwinkel kunnen we onze gasflessen omruilen, we kunnen weer even verder met het gebruiken van ons kookfornuis en oven.
Nog even verse croissants kopen voor morgenvroeg en even gebruik maken van de WiFi van de bakkerij tijdens het nuttigen van wat lekkers.
Het lukt ons eindelijk om de Marina in Curacao te bevestigen voor de maand oktober en vliegtickets te boeken om naar België, of eigenlijk naar Amsterdam, Nederland, te vliegen. Vertrek binnen 205 dagen komt er op het scherm...hi, hi, hi,...dat is nog even, maar ook weer niet zo lang. Toch?!
Al snel is het laat en moeten we ons nog haasten om voor het donker te kunnen vertrekken: dinghy nog helemaal aftuigen en boodschappen weg stoppen. Om 18u20 verlaten we de baai van Marigot, St. Maarten.
Bestemming: Britisch Virgin Islands, ongeveer 80 Nautical Miles, tussen de 13-15u varen.

St. Maarten, Simpson Bay Lagoon5(Caraïben)

Maandag, 14 maart '16

Grijs, zo ver als we kunnen kijken, zien we grijze lucht, die gepaard gaat met regen. De ene bui na de andere valt uit de grijze wolken.
Ons regenzeil zijn we alweer vergeten op te hangen... Ik zie het watertank-bootje bij de buren liggen. Ik probeer zijn aandacht te trekken en even later is onze watertank weer vol. Dit spaart ons om het anker op te halen, een ritje naar een haven te maken en terug te herankeren...lekker makkelijk zo. Ondertussen probeer ik een nieuwe handwas-methode uit: ik hang alle vuile kleren op de reling, in de hoop dat de regen ze nat maakt en ik zo water uit bespaar...enkele opvangbakken zet ik klaar, laat de regen maar komen!
Tussen de regenbuien door proberen we te dinghieën naar de andere kant van de lagoon. Bij bakkerij Le Sucriére trakteren we onszelf op wat lekkers als ontbijt.
Van de ene watersportwinkel naar de andere, maar we houden het niet droog. Nat en kou gaan we schuilen bij Lagoonies, om even later bij de zeilmaker ons voorzeil op te halen.
Alles is nat als we weer aan boord komen, inclusief de was. Tijd voor stap 2: de was met lekker ruikend wasmiddel wassen in het opgevangen regenwater en extra zoet water uit de tank en weer ophangen...de volgende regenbuien zullen de was wél spoelen ;-)
Voor de borrel en diner zijn we uitgenodigd bij Cheryl & René van SY Gypsy Blues. Hier worden we verwend met fantastische martini's á la Cheryl en een zelfgemaakte curry á la René...mmm... De schatten van informatie en tips over de BVI's(=Britisch Virgin Islands) en de Pacific zijn onbetaalbaar. De avond vliegt weer voorbij.

St. Maarten, Simpson Bay Lagoon4(Caraïben)

Zondag, 13 maart '16

Daar gaan we dan...één voor één maak ik de bilgevakken verder leeg en droog...de hele dag zit ik met mijn hoofd onder de vloer. Ik ken leukere dingen dan dit!!! Van het mooie weer buiten krijg ik niks mee, uitgezonderd het zingen van de stevig blazende wind in de zalingen en die af en toe Zensation aan haar ankerketting doet snokken.
Het is bijna Happy Hour, wanneer de vervelende klus erop zit en alles weer droog weggestouwd is onder de vloer. Onze dame is weer spik & span binnenin.
Tijd voor een rendez-vous met onze cruisersvrienden in de Yacht Club. We zitten alweer aan een overvolle tafel en ook de La Luna-crew is nog aanwezig, straks nemen we nog een keer afscheid, misschien nog tot op Anguilla, als we daar een tussenstop maken en anders misschien tot in België, want hun reis loopt stilaan op zijn einde... Maaike van SY Chimo trakteert met bitterballen voor haar verjaardag. Mmm...lekker...
De avond verloopt weer in goed gezelschap en tussen de regenbuien door dinghieën we, met een natte poep/broek van de beregende dinghy, weer naar ons dobberend huisje.

St. Maarten, Simpson Bay Lagoon3(Caraïben)

Zaterdag, 12 maart '16

Opruimen, opruimen en opruimen...en dan duik ik in de bilge...onder de vloer staat water... Waar komt dit vandaan? Het proeft zout en ziet wat geel. Het is géén diesel.
Tijdens de wedstrijd heeft een natte spinnaker binnen op de vloer gelegen...zou daardoor héél de bilge nat zijn?! Twee bilge vakken maak ik leeg en droog.
Enkele dingen zet ik in de kuip om te drogen. The Captain heeft net onze nieuwe kleurrijke afstekende Belgische vlag gehangen, om de oude aan Dominique &Ton te kunnen geven. Een dinghy komt langzaam voorbij gevaren en vraagt of we 'echte' Belgen zijn. We maken kennis met Kristien & Jan, broer en zus van SY Pacific Wave, uit Gent. Hun verhalen zorgen even voor een pauze van onze werken en klussen.
De tijd vliegt alweer en wanneer we uiteindelijk bij de zeilmaker arriveren, is deze reeds gesloten(zaterdagnamiddag), dus moeten we tot maandag wachten en terug komen.
Na de watersportwinkel gaan we nog even naar Lagoonies en dit alles op blote voeten, in alle haast zijn we onze sandalen aan boord vergeten...
Al snel is het tijd om ons te gaan opfrissen en naar de Yacht Club te dinghieën, voor Happy Hour. Hier hebben we afgesproken met Belgische & Nederlandse crew van La Luna, Twixx, Pacific Wave en ook Chimo komt nog even dag zeggen. En het mag gezegd en geschreven worden...de Belgen zijn, ongelooflijk maar waar, voor een keer in de meerderheid ;-) Ook de mensen aan de twee volgende tafeltjes kennen we... Het wordt tijd dat de wind wat afneemt en het weer gunstiger wordt, want het wordt hier 'te' gezellig en dus gevaarlijk om te blijven plakken ;-)
Ondertussen genieten we van elkaars fijne gezelschap en leuke verhalen en natuurlijk smullen we samen van de lekkere bitterballen, curryworsten speciale en frietjes!
We nemen afscheid van La Luna, die waarschijnlijk morgen reeds doorvaart.
Een bui belet Twixx en onszelf om de dinghytocht aan te vatten. Dan nog maar iets drinken, en nog een bui en drankjes, en nog...
Uiteindelijk lukt het ons toch om een droog moment te vinden en worden we alsnog nat van de windgolven!