woensdag 16 maart 2016

St. Maarten, Simpson Bay Lagoon3(Caraïben)

Zaterdag, 12 maart '16

Opruimen, opruimen en opruimen...en dan duik ik in de bilge...onder de vloer staat water... Waar komt dit vandaan? Het proeft zout en ziet wat geel. Het is géén diesel.
Tijdens de wedstrijd heeft een natte spinnaker binnen op de vloer gelegen...zou daardoor héél de bilge nat zijn?! Twee bilge vakken maak ik leeg en droog.
Enkele dingen zet ik in de kuip om te drogen. The Captain heeft net onze nieuwe kleurrijke afstekende Belgische vlag gehangen, om de oude aan Dominique &Ton te kunnen geven. Een dinghy komt langzaam voorbij gevaren en vraagt of we 'echte' Belgen zijn. We maken kennis met Kristien & Jan, broer en zus van SY Pacific Wave, uit Gent. Hun verhalen zorgen even voor een pauze van onze werken en klussen.
De tijd vliegt alweer en wanneer we uiteindelijk bij de zeilmaker arriveren, is deze reeds gesloten(zaterdagnamiddag), dus moeten we tot maandag wachten en terug komen.
Na de watersportwinkel gaan we nog even naar Lagoonies en dit alles op blote voeten, in alle haast zijn we onze sandalen aan boord vergeten...
Al snel is het tijd om ons te gaan opfrissen en naar de Yacht Club te dinghieën, voor Happy Hour. Hier hebben we afgesproken met Belgische & Nederlandse crew van La Luna, Twixx, Pacific Wave en ook Chimo komt nog even dag zeggen. En het mag gezegd en geschreven worden...de Belgen zijn, ongelooflijk maar waar, voor een keer in de meerderheid ;-) Ook de mensen aan de twee volgende tafeltjes kennen we... Het wordt tijd dat de wind wat afneemt en het weer gunstiger wordt, want het wordt hier 'te' gezellig en dus gevaarlijk om te blijven plakken ;-)
Ondertussen genieten we van elkaars fijne gezelschap en leuke verhalen en natuurlijk smullen we samen van de lekkere bitterballen, curryworsten speciale en frietjes!
We nemen afscheid van La Luna, die waarschijnlijk morgen reeds doorvaart.
Een bui belet Twixx en onszelf om de dinghytocht aan te vatten. Dan nog maar iets drinken, en nog een bui en drankjes, en nog...
Uiteindelijk lukt het ons toch om een droog moment te vinden en worden we alsnog nat van de windgolven!