zondag 13 maart 2016

St. Maarten, Simpson Bay Lagoon2(Caraïben)

Vrijdag, 11 maart '16

Al vroeg scheur ik met Dominique in hun houten bijboot met 60Pk naar de laundry(aan de Franse kant van de lagoon) om was af te zetten.
Tijdens het ontbijt ontvangen we een sms van SY La Luna. Ze gaan naar de landing van de Boeing 747 van KLM kijken. Dat was ook onze planning. Maar eerst gaan we nog even langs het kantoor van de Simpson Bay Yacht Club, waar we een Clubvlag van de KLYC van Antwerpen ruilen tegen één van hen en kopen nog een polo van de club en steunen zo een goed doel.
Dan rijden we met de bus naar Maho Beach waar we Sophie & Lode en Luna & Margaux treffen. We staan achter de uitlaat van een MD Douglas bij vertrek en hiertoe krijgen we een gratis peeling...het zand vliegt om ons heen en mensen, tassen, slippers, petten, e.d. Worden de zee ingeblazen. Een indrukwekkende ervaring. Net als de Boeing die, met wat vertraging, laag boven ons vliegt, alvorens te landen... Woorden kunnen dit niet beschrijven en onze monden en kelen snakken ondertussen naar een drankje in de Sunset bar.
Enkele uren later treffen we elkaar weer in Lagoonies voor Happy Hour en gaan we nog even naborrelen bij SY Twixx die daar aan de steiger liggen... Als afkoeling krijgen we een regenbui over ons heen, wanneer we terug naar ons huisje varen.
Van rust en opruimen is er nog niet veel in huis gekomen vandaag, maar de salon in de leefruimte kunnen we alweer zien en gaan in zitten, morgen is er nog een dag ;-)