zondag 13 maart 2016

St. Maarten, Simpson Bay dag 9 t.e.m. 13(Caraïben)

Woensdag, 2 t.e.m. Zondag, 6 maart '16

Zes dagen en nachten verblijven wij, Jeanine & Chris & mezelf, de drie dames, in het resort, terwijl acht mannen Zensation inpalmen...
Girl-power on top! Lees meer over onze zesdaagse:

Jeanine & Chris delen het king-size bed in het keukengedeelte en ik lig op de ruime slaapbank. Slapen is onwennig, zo alleen in een bed, zonder water onder me of the Captain naast me en met drie in één ruimte...elke ochtend ben ik véél te vroeg wakker :-(
Ontbijt met bubbels op ons terras is de perfecte start van onze dag en om te klinken op onze avonturen hier. Voor de verse baguette is Chris al wél de eerste morgen even verloren gelopen bij het naar de bakker gaan...
Ondertussen zien we Zensation de baai invaren en proberen we de mannen hun aandacht te trekken d.m.v. zwaaien met handdoeken, maar het is Chris haar felroze kamerjas die voor herkenning zorgt ;-) en dus hangen we deze elke ochtend aan het balkon.
Al meteen hebben we een huisdier: een duif. Jeanine ontfermt zich over het beestje en verwent ze dagelijks met kruimels, stukjes brood en water. Ook tijdens apo-time komt ze vrolijk kirren en mee tjingen. Af en toe krijgt ze gezelschap van een andere vogel waarmee ze een parendans doet :-)
We vullen onze dagen met uitstapjes, shoppen, wandelingen, naar de Yacht Club gaan, tateren, zonnen, zwemmen, eten, drinken, enz... 
Soms zien we de mannen, soms niet... Na de eerste wedstrijd, nml.: de Gill Commodore Cup, waren we nog wat lekkers uit de bilge en ijskast gaan plunderen. We kwamen enthousiast toe met de watertaxi, maar troffen een team dat helemaal in de put zat...snel inpakken en wegwezen was de boodschap!
We amuseren ons te pletter met z'n drietjes en de dagen vliegen voorbij, alsook onze proviand(drank vooral) slinkt op een stevig tempo ;-)
De douche met onbeperkt water en haardroger, gebruik ik meermaals per dag...telkens we een effort gedaan hebben om onze haren te brushen, worden we weer getroffen door een regenbui, met een 'coupe ontploft' of een 'verzopen kieke(kip)' als gevolg. En dan nog geven we niet op en nemen we weer die haardroger in de hand!
Elk straaltje zon wordt opgeslorpt door Chris, ze wil geen enkel straaltje missen en moppert telkens er een wolk voorbij drijft en er regendruppels weer de spelbrekers zijn...
De ene dag stappen we een heel eind naar boven om een bus uit te sparen en ondertussen winkeltjes te bezoeken, alvorens een lokaal busje te nemen naar het stadje Marigot, dat op het Frans gedeelte van St. Maarten ligt. Gewoon ergens aan de weg gaan staan en zwaaien als er een busje aankomt en hopla voor 1 á 1,5US$(afhankelijk waar je op- of uitstapt) worden we vervoert door de file... Op de markt van Marigot is het ene kraam al meer gevuld dan het andere met 'verkeerde' hemdjes(=drukke Hawaï-hemden met vogels, bloemen, enz. op), handtassen, juwelen, hoeden, enz... Buien spelen ons voortdurend parten en schuilen doen we in een typisch restaurant met lokale gerechten. De gevulde krab smaakt ons. Wanneer de zon toch weer van de partij is, is het meteen heet en is elke bescherming nodig. Na tientallen hoeden gepast te hebben, vind elk van ons haar keuze en willen we daarvan een leuke foto met de mooie gebouwen aan de baai, op de achtergrond. In mijn oor hoor ik Vlaamse klanken en ja hoor, het jonge gezin dat ik aanspreek komt uit Vlaanderen. Het toeval wil lukken dat het de crew is van SY Naughty Duo: Katrien & Dimitri en hun kids Sam & Renske, die ook op wereldreis zijn met hun catamaran en waar we al over gehoord hadden via 'La Luna'. De wereld is klein!
Een andere dag cocoonen we in het resort, maar nemen actief deel aan de aquagym en sporten tussen Amerikanen en Canadezen die hier een eigendom hebben via time-sharing. Al snel kent iedereen ons, wat dagelijks leuke babbels en een héél spot 'Zensation' en 'Zensation'-supportersteam oplevert. Verrekijkers turen uren in het rond en mensen roepen ons als ze onze dame zien voorbij zeilen. En wij alweer maar zwaaien met handdoeken vanop de golfbreker en foto's nemen van onze zeilende mannen.
Met 'pancake-day' is er een wedstrijd om ter meeste pannenkoeken eten en de mooiste en lekkerste pannenkoek bakken. En natuurlijk zijn er pannenkoeken voor 'iedereen'...daar smaken onze bubbels heerlijk bij ;-)
Snorkelen in de baaien aan het resort levert ons prachtige vissen en grote witte zeeëgels op. Een zandhaai wordt zelfs met een lijn en haak door een locale aan de golfbreker gevangen...brrr...
Philipsburg is een stad in het Nederlandse gedeelte waar we ook naar toe rijden met de bus. Dit is de plaats waar de cruiseschepen afmeren en waar ik zes jaar geleden ook toekwam. De lange straat achter de boulevard heeft de ene juwelenwinkel na de andere, alles is tax free! De tweede straat past beter in onze portemonnee en lijkt op de Abdijstraat in Antwerpen. Hier doen we elk enkele koopjes en laat Chris haar handtas in een naaiatelier herstellen. Een kakkerlak, op de muur buiten, houdt Jeanine en mezelf ondertussen gezelschap bij het wachten op de vensterbank...eiiiiiiik!!!
Tijdens de lunch aan de waterkant, hebben we WiFi en krijg ik van Marine Traffic een mail: 'Zensation is arrived in Port Philipsburg'. Op de track zie ik dat ze net de hoek omkomen. Ik spring met mijn camera en grote lens het strand op en zie onze dame op spinnaker...wat een toeval! Woauw! 
's Avonds na het diner hebben we nog geen zin om te gaan slapen. Het casino is vlakbij het resort en we willen wél eens gek doen en verzilveren de twee coupons van 5US$, die we van het resort gekregen hebben. We gokken op de jackpot-machines, maar winnen niks...eigen centjes willen we niet inzetten, maar andere bezig zien, vooral aan de tafels met roulette, black Jack en éénentwintig, vinden we leuk...we gaan nog een paar keer terug in de loop van de week. Ook de Red Piano Bar is een bijna dagelijkse afsluiter van onze dag. De Amerikaanse zangeres, Susan Erwin, uit Nashville, zorgt met haar prachtige stem voor een fantastische sfeer. Ook wij wagen ons aan verzoeknummertjes en ze zingt alles met volle overtuiging. Veel beter en leuker dan de 'te' commerciële Heineken-Regatta-Parties!!! Deze vielen elke keer tegen qua muziek en ambiance en te véél reclame tussen de optredens door, waardoor we het snel voor bekeken hielden en naar de Piano Bar gingen.
Enkel de laatste dag halen we de brugopening na de race. De deelnemers krijgen punten van de jury bij het binnenvaren, op: kledij, originaliteit, act en reactie van het publiek. De andere dagen had de Zensation-crew niks in petto, dus hebben we niks gemist... Tegen de middag zijn we al in de Yacht Club, om een goed plekje te bemachtigen voor de opening van 13u30: slot van de Heineken-Regatta. Brigitte van SY Twixx is er ook, haar man Rob heeft vandaag meegeraced op Zensation. Ik spot met de grote lens al snel onze dame en zien dat de mannen zich verkleed hebben. Hun voorkomen en act is origineel: gekleurde (Decathlon) handdoeken rond hun hoofd, als ninja-krijgers, twee hangmatten met telkens iemand in, Belgische hoeden en vlaggen en een watergeweer en ons eendje achteraan de boot...Fantastisch!!! Ze krijgen een 8 & 9 van de jury. Well done boys!!! We zijn fier op ze.
We zien ze nog even op de party 's avonds...morgen schepen we weer in op onze dame en vervoegen we ons bij de mannen...
Ondertussen is mijn energiepeil onder nul en heb mijn stem verloren...als ik er nog wat geluid uitkrijg, klinkt ze een beetje als de sexy hese stem van Demi Moore ;-)
Tja,...overdaad schaad zeker. Maar doseren is moeilijk en neen zeggen of dingen missen...heum...dat moet ik nog leren...
You only live once!!!