zondag 13 maart 2016

St. Maarten, Simpson Bay Lagoon(Caraïben)

Donderdag, 10 maart '16

Reeds vroeg dinghieën Geert & Tony terug naar de baai van Marigot om in het Franse deel vn St. Martin/Maarten in te klaren. Met de wagen en te voet mag je de grens zonder controle of douane, onbeperkt kruisen, maar met je schip niet! Raar systeem en zeker omdat de Franse kant goedkoper is om in te klaren en de brug en de lagoon gratis te gebruiken zijn. Een tip voor andere cruisers...wij doen het deze keer ook zo, ook al varen we straks door de swingbrug naar de Nederlandse kant, gaan daar in de lagoon liggen en varen dan van de week ook langs de Nederlandse brug buiten...sssht, mondje en oogjes toe...jullie weten van niks, hé ;-)
De mannen blijven lang weg en wij pakken al wat zonnestraaltjes op het dek, maar ook valiezen worden ingepakt...
Het was een zware bevalling voor de mannen met ons Dinghietje heel het eind tegen de wind in varen en dan nog een plek vinden om de nodige documenten te bekomen. Maar het knapperige stokbrood was het wachten waard. Ons laatste ontbijt met z'n zes in St. Maarten mag eeuwig duren...
Nadat we de swingbrug naar de Nederlandse kant zijn doorgevaren en weer geankerd zijn. Wordt de bagage en wijzelf in verschillende dinghieritjes naar de wal gebracht. De laadbak van de gele pick-up wordt weer volgeladen en de dames zetten zich er bovenop. Nog effe wat zon pakken, hé Chris ;-)
In de luchthaven wordt de bagage weer tijdig gedropt en rijden we met z'n allen naar Maho Beach. Waar we net als enkele dagen geleden, met onze andere vrienden, genieten van het indrukwekkend zicht van de landende en vertrekkende vliegtuigen van vlakbij en een laatste lunch samen in deze 'setting'. Chris kan ondertussen nog wat zonnestralen pakken en dit verzacht de pijn van het naderende vertrek... In België zal hun bruin gekleurd velletje zeker opvallen ;-)
Dan is het weer zo ver...afscheid...we blijven met ons twee achter...het zal stil zijn op ons bootje...raar...
De tijd met onze negen vrienden hier op St. Maarten is voorbij gevlogen en was weer véél te kort.
Bedankt voor de fijne onvergetelijke tijd hier samen, we hebben er van genoten!!!
Met extra proviand komen we weer aan boord, waar de leegte al snel wordt opgevuld door Dominique en Ton van SY True Blue, die op de borrel komen. Gezellig!