zondag 13 maart 2016

St.Maarten, Simpson Bay - St. Barts, Gustavia(Caraïben)

Dinsdag, 8 maart '16

Iedereen is weer vroeg wakker, wegens te warm in de boot...het tempo ligt laag, maar toch moeten we na het ontbijt tempo maken om de tweede brugopening van 10u30 te halen. Het voorzeil moet er nog af en naar de zeilmaker gebracht worden voor een herstelling van een scheurtje door het schavielen van het zeil tegen de onderste zaling.
Rushen even en halen net de brugopening. In de baai gaan we meteen voor anker, zodat Bob, Tony en ik naar de immigratie kunnen dinghieën om uit te klaren. Het is er druk, vele mensen willen vertrekken. Met wat geduld en tijd en van het ene loket naar het andere gestuurd te worden, lukt het ons om met de juiste documenten weer aan boord te gaan. Ondertussen hebben de andere al een snorkelrondje achter de rug en hebben ze al een duikbril en snorkelpijp moeten opduiken ;-)
Nog even het andere voorzeil erop en dan kunnen we eindelijk vertrekken richting St. Barts/Barthélemy.
Er staat een stevig windje met stoten tot 30kn. De tocht verloopt aan de wind en is best heavy...water komt steeds over de boeg en het gangboord...reven geeft ons meer comfort. Chris voelt zich niet te best, ook al heeft ze vooraf medicatie voor zeeziekte genomen. De regen maakt de tocht niet leuker en we krijgen er zelfs koud van.
De zon probeert nog door de wolken door te dringen, wanneer we Gustavia bereiken. In de haven krijgen we geen plaats, omdat er 'swell' verwacht wordt en zeggen ons in de baai voor anker te gaan liggen.
Wanneer we liggen, krijgen we meteen bezoek van een waterschildpad en die vrolijkt iedereen op. 
De dames worden eerst aan land gebracht en we gaan op zoek naar de douane en migratie. In de industriehaven sturen ze ons door naar een ander kantoor, maar dat is reeds gesloten. Morgenvroeg dan maar het papierwerk afhandelen.
We lijken wél in het St. Tropez van de Caraïben te zijn beland. St. Barts staat dan ook bekend als een jetseteiland en vele beroemdheden hebben hier een optrekje of komen hier op vakantie. Gustavia is een mondaine stad met mooie gebouwen, knappe dure merkenwinkels en chique bars en restaurants met hoge prijslijsten. Toch vinden we een leuke bar met happy Hour en een gezellig restaurant met een prachtige tuin en een romantisch decor met lekker betaalbaar eten.
In het donker zoekt the Captain de weg weer naar Zensation...we worden nat, neen, niet van de regen maar van de windgolven die over ons Dinghietje komen. De tweede rit met de mannen verloopt nog natter ;-)