zaterdag 20 oktober 2018

Trip: Tonga: Ha’apia: Lifuka, Pangai - Nieuw-Zeeland: Noordereiland, Opua


Dag 2: Donderdag, 18 oktober ‘18, 13u45 - vrijdag, 19 oktober ‘18, 13u45
(UTC +13u = +11u tijdsverschil met BE(=UTC +2u)!)

Resultaten na 24u:
Afgelegde afstand: 184NM over de grond
Gemiddelde snelheid: 7,6kn
Gemiddelde knopen wind: 21kn
Afstand tot bestemming: 754NM
Positie: 24°02’55S 178°57’28W

In de namiddag zien we zeilen rechts van ons, enkele uren later is de boot achter ons verdwenen uit het zicht. Het AIS signaal verdwijnt even later ook van het scherm. Zensation vaart sneller...
Zon, we willen zon! Douchen is niet meteen onze favoriete bezigheid. Het is te koud & nat buiten, binnen staat de douchecel opgevuld met flessen drinkwater. Hopend dat we tijdens het douchen geen zoutwaterdouche er bovenop krijgen, wassen we ons snel en zoeken nog sneller dekking achter de buiskap!
De zeilbroek neemt de plaats in van de skibroek, de zeillaarzen van de zeilschoenen.
De uren vliegen voorbij, de deining van 3,5m ofzo creƫert grote boze of zijn het nieuwsgierige golven die nu & dan een kijkje komen nemen in de kuip?! Ongevraagd nodigen ze zichzelf uit...
De kajuitingang is weer mijn favoriete plekje, hier houd ik het meestal droog en zit ik beschut voor de wind.
De nachtwachten brengen ik tussendoor in de achterkajuit door. The Captain houdt vol en blijft in de kuip met de bezoekende waterspetters van de inbeukende golven. Een fleechedeken komt bovenop het laken te liggen.
‘s Morgens is de zon meteen van de partij. Joepie, zo kan alles een beetje drogen, maar de lange broeken, truien & vesten blijven aan.
Na het ontbijt zien we een hele groep dolfijnen voorbij trekken. Ze hebben jammergenoeg geen tijd en verdwijnen snel in de verte.