zaterdag 16 juli 2016

Grenada, St. George, Martins Bay 3(Caraïben)

Donderdag, 14 juli '16

Sinds gisteren kan the Captain de briesjes weer beter door zijn kortere haartjes voelen ;-) Hierdoor lijkt hij vandaag extra klus-motivatie te hebben. Hij wringt zichzelf al vroeg in de leeggemaakte bakskist op zoek naar de kabels van de boegschroef. Een maand geleden liet deze ineens verstek. Tja, als je niet in de haven in een box moet of in een sluis, gebruik je ze hier nog zelden. Maar het is altijd fijner als alles werkt. De voltmeter wijst positief, dus is het, zoals reeds gedacht, het bedieningspaneel. Dit bestaat uit drukknoppen met een plastiek erover om het water tegen te houden. Er zijn kleine scheurtjes ingekomen van ouderdom en de invloed van natuurelementen. Zo is dat, al het materiaal ziet af van wind, zout zeewater, zon,...
Hij dinghiet naar de watersportwinkel en komt even later terug met een volle zak mango's en een man. Hey, wat gebeurt hier? Het is een technieker voor het bedieningspaneel. Deze raad een nieuw paneel af, omdat het te duur is en het geld niet waard is omdat die na enige tijd hetzelfde probleem zou geven. Hij zal aan het oude paneel een schakelaar zetten, een soort mini joystick. Daar had mijn Mc Guyver ook al aan gedacht. Morgen laat hij iets weten...wordt vervolgd.
Geert brengt de technieker weer aan land en verteld me dan het hele verhaal, hoe en waarom hij de man heeft getroffen en meegebracht. En de mango's? Ja, die heeft ie van een local voor slechts EC$5(nog geen 2€) gekocht, die er mee leurde aan de dinghysteiger. Wél zeven mooie vruchten, dat is een koopje, daar kunnen we zelf niet voor op strooptocht ;-)
Dan is de teak aan de buurt. Een tafelblad van de kuiptafel wordt eraf geschroefd en hij gaat aan de slag met teakcleaner. De stuurboord zitbank achter het stuurwiel mag meedoen aan het experiment. Pas als het weer droog is kunnen we het resultaat beoordelen en aangezien er steeds weer enkele buitjes passeren, zal dat niet voor direct zijn. Het is een productieve dag met al die klusjes en als beloning varen we tegen Happy Hour naar de Marina bar. Daarna worden alle gangen van de grote, goedgevulde supermarkt doorlopen. Verse groenten en fruit gaan mee naar onze dame, waar er meteen enkel verwerkt worden voor ons gerecht met de tonijn uit onze eigen vangst. Bij onze nieuw gekocht kuiplichtje (Luci= oplaad-/opblaasbaar en met letlampen= praktisch en geeft veel licht) kunnen we smullen van alle goedzichtbare lekkere ingrediënten.