maandag 28 mei 2018

Frans Polynesië: Genootschapseilanden: Huahine, Fare - Bora Bora

Dinsdag, 15 mei ‘18 (UTC -10u = -12u tijdsverschil met BE(=UTC +2u)!) 

Totaal trip:
Resultaten na 8u30’:
Afgelegde afstand: 53 NM
Gemiddelde snelheid: 6,38 kn (Topsnelheid 12,4kn!) 
Gemiddelde knopen wind: 18 - 30 kn

We nemen nog geen definitief afscheid van Huahine en evalueren doen we pas wanneer we Frans Polynesië verlaten.
De regen bij vertrek houdt nog even aan. Tussen de vlagen door nemen we ons ontbijt van een vers stukje baguette uit de hand. De dames chillen en gaan in hun kajuit wat bijslapen, terwijl de mannen ‘die-hards’ zijn en weer & wind trotseren. Met vlagen tot 30 knopen wind en een maximum snelheid van 12,4kn surft onze dame van een golf. Sandra ontwaakt, denkt dat het nacht is en vraagt of het buiten stormt 😜. De zee is een warrig klotsbakske. Onze vrienden hun proefabonnement in de bewegende ‘Zensation’-gym wordt uitgebreid getest. Ook zij blijven niet bespaart van ‘boatkisses’ met alle kleuren van de regenboog als souvenier 🌈 op verschillende lichaamsdelen! Een opblaasbaar ‘Michelin’-kostuum zou geen overbodige luxe zijn 😂🤣😂.
Omdat de weersomstandigheden en het vaarcomfort verre van aangenaam zijn, schakelen we over op noodrantsoen voor de lunch: koeken 🍪...
Bij aankomst klaart het op en schijnt de zon op Bora Bora, terwijl de hoogste bergtop in de wolken zit. Om 16u30 varen we de pas in en ankeren we in wit zand op, slechts 6m diepte tegenover het Hilton Resort.