vrijdag 12 februari 2016

Martinique, Le Marin(Caraïben)

Woensdag, 10 februari '16

Reeds voor zes uur worden we gewekt door luide opzwepende muziek en ritmische slaginstrumenten...de 'Pyamaparty/-parade' is gestart. Dit is de laatste stuiptrekking en afsluiting van dagen Carnaval vieren! Ze moeten hier zeker niet onderdoen voor Herenthout & Aalst Carnaval.
Zoals we op zijn Caraïbisch hadden verwacht, komt er geen sms, telefoon of Patrice zelf...hopelijk komt hij morgen...
The Captain wil de mast in, maar de ene na de andere regenbui van slechts enkele minuten en druppels, weerhouden hem ervan.
Dan maar de kuip uitspoelen en douchen in een bui, maar het regenwater is te weinig en is alweer gestopt, dan maar weer de douchezak aanspreken om het zeepsop van onze lichamen af te spoelen. De bewolking houdt het zonnetje bijna de ganse dag tegen, maar toch is het zwoel en nog zwoeler na een bui. Buitjes volgen elkaar bijna de hele dag op. Onze dame geniet van de natuurlijke zoetwaterspoelingen die haar ontzouten.
Lia & Remco komen langs om me mee te nemen naar de supermarkt. Maar aangezien de technieker er niet is, varen we hen even later zelf met ons Dinghietje achterna. Ons boodschappenlijstje bevat een nieuwe fluitketel (het handvat heeft het tijdens de oversteek begeven)een lange stalen kabel om onze dinghy en een 12V-stekker. Maar alle winkels en de bricollage zijn gesloten, vanwege Carnaval. Enkel de twee supermarkten, Carrefour en Leader Price, zijn open tot 12u. Dan maar op prospectie voor wat we daar kunnen vinden en kopen, als het nieuwe koelelement in de koelkast geïnstalleerd is en wat we binnen enkele maanden weer kunnen aanvullen, wanneer we hier terug passeren. Want de eilanden boven en onder ons zouden minder producten hebben en vooral véél duurder. En dus zou dit ook wél eens de bunkerplaatst kunnen zijn voor houdbare producten en flessenwater, voor de Pacific! In de Carrefour zien we al héél véél dat we kennen en willen...voor de Leader Price komen we te laat: vijf minuten voor sluitingstijd en de toegang wordt ons geweigerd. Jammer :-(
Na de lunch varen we tussen de buien door naar de havenwinkel en de Mango Bar. Hier komen alle cruisers gebruik maken van de WiFi. Het personeel is prachtig verkleed in het zwart/wit-thema van de laatste Carnavaldag. Om 17u krijgen we gezelschap van onze cruisersvrienden voor apo-time en Happy hour! Het is alweer gezellig kletsen met z'n zessen en genieten van elkaars verhalen, tips en gezelschap. Heerlijk en onbetaalbaar zijn deze vrienschappen en band die je samen hebt!
Voor het avondeten vaart ieder met zijn bijboot weer naar hun dame. De dag is alweer om, tijd om dromen te vangen ;-)