donderdag 23 juni 2016

SVG, Bequia, Admiralty Bay 5(Carïben)

Dinsdag, 21 juni '16

De feestvreugde zit er op en het is weer stil in Admiralty Bay en op het eiland. Voor wie nog niet uitgefeest is, is er komend weekend de vierdaagse durende Carnaval-festiviteiten in St. Vincent, waar vele van de eilandbewoners naar toe gaan...het zal hier nog stiller en verlatener worden!
De zon en warmte treft ons al van bij het ochtendgloren, toch laten we ons hierdoor niet afschrikken en wandelen de steile helling op om naar de zuidkant van het eiland te wandelen, naar Friendship Bay. Er staat een enorme branding en hoge golven en walvissen zien we niet, maar wel het eiland/rots 'Semplers Cay' met het walvissen-station, waar ze ze proberen te spotten. Ook de vissersbootjes liggen werkloos en eenzaam op het strand of in het water te wiegen. We lijken even op een onbewoond eiland, tot we gezelschap krijgen van twee hondjes die vrolijk in de branding, op het zand en tussen onze benen spelen.
Ze volgen ons op onze terugweg en we stoppen aan een barretje voor een koel drankje. En zo raken we één van onze twee vrienden kwijt...hij had geen dorst zeker ;-)
Op de terugweg gaan we langs Lower Bay, de baai en het strand naast Princess Margaret Beach, waarvoor Zensation ligt. De vergezichten zijn weer om 'U' tegen te zeggen. En langs een bospadje komen we terug op het strand van Princess Margaret Beach en onze vriend staat al te wachten op de dinghysteiger. Jammer genoeg kunnen we hem niet mee nemen en hij voelt het aan...met zijn staart tussen zijn achterpoten en zijn oortjes plat tegen zijn hondenkopje, kijkt hij ons met zielige Droopy-oogjes aan... Hopelijk vindt hij zijn vriend en de weg terug!
Een zwemmetje zorgt voor de nodige afkoeling.
In de namiddag brengen we door bij Maria's voor de voetbal en WiFi en natuurlijk een drankje.
Een sundowner aan boord en een spaghetti met 'Manna-saus'(de allerlaatste pot!) zijn de avondingrediënten ;-)