zaterdag 2 juli 2016

SVG, Mayreau, Salt Whistle Bay - Saline Bay(Caraïben)

Donderdag, 30 juni '16

Heerlijk rustig liggen we in deze baai, de hoge palmbomen op het lage zandstrookje houden de wind tegen en de deining en stroming botsen aan de andere kant op het rif. Toch worden we opgeschrikt door een bonk...het is iets over zeven en blijkbaar laag water. The Captain start meteen de motor en haalt wat ankerketting in en springt meteen het water in. Schadeopmeting: beschadiging van de onderkant van het roer door een iets hoger gelegen stuk koraal! Zowel de antifouling en een stukje polyester is van het roerblad...jammer, zeker van al ons schilderwerk en is niet goed voor de aangroei. Dus dat gaan we in de gaten moeten houden. Ondertussen is alle primer en antifouling van de schroef, dat wordt ook weer regelmatig schrobben en krabben daar!
Ondertussen loopt de baai leeg en worden de kraampjes weer gevuld met juwelen en kleding uitgestald voor de volgende bezoekers.
Na het ontbijt halen we het anker op en zeilen op voorzeil slechts een mijl verder naar Saline Bay. Een grote baai met een groot strand vol palmbomen. Veel ruimte tussen de slechts twee tweemasters en de catamaran van de Fransen.
Een houten speedboot komt meteen op ons af en willen ons allerlei aanbieden, zelfs een home-made bananenbrood voor 30EC$ (=10€)! No, thank you. Voor dat geld kunnen we er zelf zeker zes bakken...
In de baai is geen levende ziel te bespeuren of een beachbar.
Een kuitenbijter (wie heeft al die stijle wegen uitgevonden!) brengt ons langs een weg vol bars en tot aan het kerkje, waar een bordje verwijst naar de achterkant voor een zicht op Tobago Cays.
De meest opvallende bar van het eiland is zeker die van Robert. Nml.: Robert Righteous & the Youth, seafoid restaurant & bar. Hij is een fan van Jamaica en Bob Marley en heeft zijn bar volledig in de groen, geel, rode kleuren geschilderd en aangekleed met allerlei collectors-items. Met trots leidt hij ons rond in zijn bar. Bij een drankje vertelt hij ons meer over 'zijn' eiland, leven en bar.
Het zoutmeer, dat achter de baai ligt, kunnen we niet bereiken doordat er een hoge afspanning rond staat.
In de kuip genieten we van het zicht op Union Island en al het lekkers dat bar/restaurant 'Zensation' aanbiedt ;-)