woensdag 3 augustus 2016

Carriacou, Tyrrel Bay8(Caraïben)

Maandag, 1 augustus '16

Na een pannekoeken-ontbijt verlaten onze buren en mijn ventje Zensation. Ze verwelkomen alle andere crewleden op Uproar en maken zich klaar voor de laatste wedstrijd.
De noodle-les gaat gewoon door en ik krijg een dinghy-pool naar de kant. Na de leuke waterbewegingen kan ik alleen genieten van ons huisje: afwassen, apo-hapjes voorbereiden, blog schrijven en naaien...zal ik deze keer al mijn taakjes kunnen afwerken voor Uproar weer verschijnt?
Neen hoor, the Champions zijn vroegtijdig terug en varen alweer als eerste over de finish. De crew is uitgelaten door hun prestatie en de after-race duurt langer dan de race zelf ;-)
Na een kort recuperatie-tukie zijn ze enkele uren later allen weer op post voor de prijsuitreiking op de kant.
De organisator, tevens deelnemer aan de race heeft niks veranderd aan onze rating! Hij is daar te laf voor en zou dan zijn podiumplaats verloren hebben...het is niet eerlijk, maar het zei zo! Ook al hadden we er onze bonen niet op te week gelegd, toch zijn we teleurgesteld :-(
Als troostprijs krijgen we een stevige tas gevuld met een sjaal, mapje van zeilstof en 'last but not least': een fles rum!
Onze vrienden zijn drie keer op rij de winnaars van de Carriacou-Regatta in hun reeks en het voltallige 'Uproar'-team viert dit uitbundig!
Morgen zullen er weer enkele puzzelstukjes gevonden worden of niet en haarpijn zal aanwezig zijn...het zal stilletjes zijn in de baai en op Zensation ;-)

Carriacou, Tyrrel Bay7(Caraïben)

Zondag, 31 juli '16

Om 11u verzamelt de groep zich aan het dinghydok. Vandaag is er een zeilwedstrijd van de lokale houten boten in Hillsborough. De sfeer zit er al goed in wanneer we een busje volledig inpalmen.
Op het strand liggen de prachtige handgemaakte houten boten te wachten voor de start. Zeilen worden opgezet en de start gebeurt vanop het strand, dan worden de boten in het ondiepe water geduwd en springt de crew erop/-in. Deze boten hebben geen kiel, dus geen stabilisatie of gewicht onder de boot. De crew moet voor tegengewicht zorgen en overboord hangen met of zonder trapeze. Gaaf om te zien. Er zijn ook hier verschillende klasses.
In de hoofdstraat staan verschillende kraampjes en wordt er allerlei verkocht. Hutjes worden nog snel ineengetimmerd en een grote hoeveelheid muziekboxen worden opgesteld en al snel komen de Caraïbische tonen eruit!
De jeugd komt tevoorschijn en zijn gekleed in in hun 'Party-outfit', de ene met nog minder aan en meer onthullend als de andere. Ze drummen zich op de ferry ponton en schepen in...de ferry wordt omgetoverd in een 'Party-boot' en vaart de feesters rond het eiland. Je bent jong en je wil wat...;-)
Ondertussen zien we de raceboten dichterbij komen. Russ heeft een plekje als crewlid bemachtigd op één van de deelnemende boten, nml. 'Eclipse' en zijn dinghy ligt op strand, zodat wij hem kunnen gebruiken om foto's van hem te kunnen nemen in actie. Lisa, Jaqui, Geert en ikzelf treken er op uit met de bijboot. We spotten de boot niet meteen. De wolken boven ons worden donkerder en een squall maakt ons op enkele minuten drijfnat, we zien de kustlijn niet meer, laat staan een raceboot. Gelukkig klaart het snel weer op en komt Eclipse dichter bij. Russ zijn lach gaat van oor tot oor...hij heeft de tijd van zijn leven. De fotocamera's klikken erop los.
Na de finish zien we 'Fun Runner', een kleine houten party-boot waar enkele bekende cruisers op zitten. Ze roepen en zwaaien ons en de kapitein nodigt ons uit aan boord voor een drankje. We hangen de bijboot ernaast en gaan aan boord en worden meegesleurd in de opzwepende muziekklanken. Na het kopen van wat drinken, halen ze hun anker op en varen we met de dinghy weer naar het strand.
We zoeken Russ op en zijn crew. Na zijn verhalen keren we terug naar Tyrell Bay met de bus.
De rest van de avond genieten we na in de kuip van onze dame.

Carriacou, Tyrrel Bay6(Caraïben)

Zaterdag, 30 juli '16

Wentelteefjes worden gebakken en weggewerkt door onze gasten Lisa & Russ SY Uproar en my Captain. De 'full-crew' race start vandaag om 10u. En om Lisa & Russ te sparen van rommel, afwas, stress en om hen te bedanken voor het stabilisatiezeil en dat Geert mag mee racen met hen, hebben we ze uitgenodigd op Zensation voor een stevig ontbijt, zodat ze een stap dichter staan bij de overwinning. Maandag, voor de derde en laatste race, wordt er ook ontbijt geserveerd voor hen op Zensation.
De start vandaag is voor de hoofdstad, Hillsborough, enkele mijlen noordwaarts. Om iets over acht verlaat Uproar en haar zeven-talig crew haar anker en Tyrrel Bay.
Ik blijf op onze dame en probeer wat werkjes te verrichten: afwas, blog en herstelwerk... Net wanneer ik de laatste woorden neertrik op de IPad, verschijnt Uproar alweer in de baai. Ze pikken hun anker op en Lisa pikt me op met de bijboot en we varen de baai af om de andere wederhelften van de crew op te halen.
Zo ontstaat er een gezellig after-race op Uproar. Ze hebben weer schitterend gevaren en gingen ook vandaag weer als eerste over de finish! Vanavond wordt de uitslag opgehangen. My Captain heeft een geweldige race beleefd en is verwonderd hoe makkelijk Uproar, een Beneteau First 42S7, zonder enige moeite of trimwerk snel zeilt!
Alle crewleden varen weer terug naar hun dobberend huis en enkele uren later verzamelen weer om samen wat te gaan eten. Bij een lokaal hutje serveert Lucky BBQ kip & ribbekes met koolsla, patatjes of frietjes voor 10EC$! Ook de rum en rumpunch wordt geproefd en goedgekeurd ;-)
Wanneer we terug in het dorp komen, hangt de wedstrijduitslag uit: Uproar eindigt op nummer 1, met een voorsprong van 40'. Daar wordt op getoost. Iedereen is dolenthousiast!