woensdag 3 augustus 2016

Carriacou, Tyrrel Bay7(Caraïben)

Zondag, 31 juli '16

Om 11u verzamelt de groep zich aan het dinghydok. Vandaag is er een zeilwedstrijd van de lokale houten boten in Hillsborough. De sfeer zit er al goed in wanneer we een busje volledig inpalmen.
Op het strand liggen de prachtige handgemaakte houten boten te wachten voor de start. Zeilen worden opgezet en de start gebeurt vanop het strand, dan worden de boten in het ondiepe water geduwd en springt de crew erop/-in. Deze boten hebben geen kiel, dus geen stabilisatie of gewicht onder de boot. De crew moet voor tegengewicht zorgen en overboord hangen met of zonder trapeze. Gaaf om te zien. Er zijn ook hier verschillende klasses.
In de hoofdstraat staan verschillende kraampjes en wordt er allerlei verkocht. Hutjes worden nog snel ineengetimmerd en een grote hoeveelheid muziekboxen worden opgesteld en al snel komen de Caraïbische tonen eruit!
De jeugd komt tevoorschijn en zijn gekleed in in hun 'Party-outfit', de ene met nog minder aan en meer onthullend als de andere. Ze drummen zich op de ferry ponton en schepen in...de ferry wordt omgetoverd in een 'Party-boot' en vaart de feesters rond het eiland. Je bent jong en je wil wat...;-)
Ondertussen zien we de raceboten dichterbij komen. Russ heeft een plekje als crewlid bemachtigd op één van de deelnemende boten, nml. 'Eclipse' en zijn dinghy ligt op strand, zodat wij hem kunnen gebruiken om foto's van hem te kunnen nemen in actie. Lisa, Jaqui, Geert en ikzelf treken er op uit met de bijboot. We spotten de boot niet meteen. De wolken boven ons worden donkerder en een squall maakt ons op enkele minuten drijfnat, we zien de kustlijn niet meer, laat staan een raceboot. Gelukkig klaart het snel weer op en komt Eclipse dichter bij. Russ zijn lach gaat van oor tot oor...hij heeft de tijd van zijn leven. De fotocamera's klikken erop los.
Na de finish zien we 'Fun Runner', een kleine houten party-boot waar enkele bekende cruisers op zitten. Ze roepen en zwaaien ons en de kapitein nodigt ons uit aan boord voor een drankje. We hangen de bijboot ernaast en gaan aan boord en worden meegesleurd in de opzwepende muziekklanken. Na het kopen van wat drinken, halen ze hun anker op en varen we met de dinghy weer naar het strand.
We zoeken Russ op en zijn crew. Na zijn verhalen keren we terug naar Tyrell Bay met de bus.
De rest van de avond genieten we na in de kuip van onze dame.