woensdag 3 augustus 2016

Carriacou, Tyrrel Bay6(Caraïben)

Zaterdag, 30 juli '16

Wentelteefjes worden gebakken en weggewerkt door onze gasten Lisa & Russ SY Uproar en my Captain. De 'full-crew' race start vandaag om 10u. En om Lisa & Russ te sparen van rommel, afwas, stress en om hen te bedanken voor het stabilisatiezeil en dat Geert mag mee racen met hen, hebben we ze uitgenodigd op Zensation voor een stevig ontbijt, zodat ze een stap dichter staan bij de overwinning. Maandag, voor de derde en laatste race, wordt er ook ontbijt geserveerd voor hen op Zensation.
De start vandaag is voor de hoofdstad, Hillsborough, enkele mijlen noordwaarts. Om iets over acht verlaat Uproar en haar zeven-talig crew haar anker en Tyrrel Bay.
Ik blijf op onze dame en probeer wat werkjes te verrichten: afwas, blog en herstelwerk... Net wanneer ik de laatste woorden neertrik op de IPad, verschijnt Uproar alweer in de baai. Ze pikken hun anker op en Lisa pikt me op met de bijboot en we varen de baai af om de andere wederhelften van de crew op te halen.
Zo ontstaat er een gezellig after-race op Uproar. Ze hebben weer schitterend gevaren en gingen ook vandaag weer als eerste over de finish! Vanavond wordt de uitslag opgehangen. My Captain heeft een geweldige race beleefd en is verwonderd hoe makkelijk Uproar, een Beneteau First 42S7, zonder enige moeite of trimwerk snel zeilt!
Alle crewleden varen weer terug naar hun dobberend huis en enkele uren later verzamelen weer om samen wat te gaan eten. Bij een lokaal hutje serveert Lucky BBQ kip & ribbekes met koolsla, patatjes of frietjes voor 10EC$! Ook de rum en rumpunch wordt geproefd en goedgekeurd ;-)
Wanneer we terug in het dorp komen, hangt de wedstrijduitslag uit: Uproar eindigt op nummer 1, met een voorsprong van 40'. Daar wordt op getoost. Iedereen is dolenthousiast!