maandag 11 januari 2016

Gran Canaria, Puerto de Mogán 3 (ES_Canarische)

Zaterdag, 9 januari '16

Een reistas staat op de bank en wordt gevuld...Rita vliegt weer huiswaarts...
Samen willen we nog Puerto Rico bezoeken en lunchen, alvorens het zover is.
Maar, we hebben een groot probleem: we zijn de huurwagen kwijt! Voor de markt hadden we hem moeten verplaatsen en nu staat er op die plaats verbodsborden, waarop vrijdag, 16u staat, terwijl we om 14 à 14u30 er nog gepasseerd zijn en van geen borden spraken was. Oeijoeijoei...wat nu? Volgens iemand zouden ze de wagens iets verderop naar een parking slepen. Op hoop van zegen...en ja hoor, daar staat ie! Oef, gelukkig, zagen ons rustig namiddagsessie met Rita al in duigen vallen en haar eenzaam in een taxi vertrekken...
Nog snel 134L drinkwater naar Zensation brengen en dan de valies in de koffer en met z'n vieren naar Puerto Rico om te genieten van een lekker vers gevangen zeetong.
Maar we kunnen het niet blijven uitstellen en de tijd nadert en het afscheid komt nader... Het blijft raar om mensen uit te zwaaien op een luchthaven en zelf achter te blijven...Nu zijn we nog met drie...We zullen goed op Johan passen en zien Rita weer aan de overkant, in Martinique. Tot dan, Rita x
Nog een tussenstop bij Lidl voor de kippetjes ;-) e.d. en dan weer naar onze dame, die ondertussen steeds dieper in het water ligt...waar is die waterlijn?

Gran Canaria, Puerto de Mogán 2(ES_Canarische)

Vrijdag, 8 januari '16

Vrijdag=marktdag hier in Puerto de Mogán.
We slenteren over de markt en daarna is het tijd voor de kip-test. Koud en opgewarmd wordt ze geserveerd en dik OK bevonden. Super gemakkelijk voor onderweg, dus dat wordt zeker aangekocht.
Het deeg heeft genoeg gerezen en ik wil meteen twee bakmethodes uittesten: de gasoven en het omnia-oventje. Ik verdeel het deeg in twee parten en bij het deel voor gewone gasoven voeg ik nog rozijnen, goji-bessen en gehakte notenmengeling.
Al snel worden onze reukorganen op een heerlijke geur getrakteerd van vers gebakken brood en test ziet er heel goed uit. Enkele uren later wordt de test nog positiever bevonden en rijkelijk opgesmuld!

Gran Canaria, Puerto de Mogán(ES_Canarische)

Donderdag, 7 januari '16

Toch weer raar om hier zonder panty's, lange broek of knellende voeten in gesloten schoenen te vertoeven, maar het went weer snel!
The Captain wordt bij dag en dauw de mast ingehesen om de topwartel van het voorzeil te vervangen aan de voorstag. Secuur werkje, want van enkele verstagingen, nml. de achter-en zijstagen, moet de spanning af. Na enkele keren op en neer, klaart mijn handige-Harry alweer deze klus en houdt er twee mooie oogjes op zijn linker wijsvinger aan over ;-) (zie foto). Het oude voorzeil kan er op. Voilá, weer een vinkje gezet op ons to-do-lijstje 'voor de oversteek'.
Bunkeren, bunkeren en nog eens bunkeren, dat staat er op ons programma de komende dagen.
Normaal zouden we zondag vertrekken richten Mindelo, Kaap Verdië, maar een lagedrukgebied op de Atlantische oceaan tussen de Canarische en de Caraïben, zorgt voor geen wind en onstabiel weer. Dus voorlopig wordt ons vertrek uitgesteld. Maar we willen gebruik maken van de huurauto en reeds proviand inslaan.
De Lidl staat op onze lijst en we stouwen de kleine koffer van de Clio vol met flessen water van 8L. Een vacuüm verpakte gebraden kip gaat mee als maaltijd-test en nog wat droog- en blikvoer. Rita en ik hebben nog net plek achterin en het tuuteke zonder power tuft met veel moeite de hellingen op.
De voorste natte cel(badkamer) wordt opgevuld met 80L water en er moet nog bij!
Bloem om brood te bakken onderweg, wordt reeds op een stabiele oppervlakte afgewogen en in zip-zakjes gestoken, zo kunnen we bij hevig rollen en botsen toch misschien een broodje bakken ;-) Om het toch alvast te testen bereid ik reeds een portie 'brood-zonder-kneden'-deeg. Morgen, na minstens 12 uur rijzen, kunnen we een brood bakken!
Onze Cherrenstef bereidt alweer een heerlijk maal en de dag was alweer kort en vermoeiend.

België-Gran Canaria, Puerto de Mogán(ES_Canarische)

Woensdag, 6 januari '16

Hier zijn we weer...moe maar voldaan na twee drukke weken in België.
Op medisch gebied hebben we alweer groen licht gekregen, ook al was er van onze hoogte stage niks meer in het bloed te detecteren...jammer...had extra punten opgeleverd ;-)
We zijn van het ene feestje en etentje nr het andere gegaan. Familie en vrienden weer gezien en gesproken en vooral weer kunnen aanraken...dikke knuffels alom! Iedereen zien op die korte tijd is niet gelukt, maar jullie zijn altijd welkom aan boord, hé.
Enkele goede Vlaamse films zijn in de cinema de revue gepasseerd met extra leger/soldaten bewaking...toch creepy die extra waakzaamheid... Inmiddels hebben we ook de nieuwe K3 leren kennen en hun nummer 10000 luchtballonnen neuriet steeds door ons hoofd. Jachthavens stonden natuurlijk ook op onze bezoekerslijst: logeren op een zeilboot in Kortgene, een zeilwedstrijd in Colijnsplaat voor the Captain en een bezoek aan de KLYC in Antwerpen hoorden bij ons verlof.
Zelfgemaakte Belgische frietjes met stoofvlees werden onze meerdere malen voorgeschoteld en met véél goesting gedegusteerd! En witloof in de oven mocht ook niet ontbreken. Een pizza-avond met een echte pizza-oven in een buitenkeuken en lekkere pizza-creaties was ook top! Qua desserts voor the Captain was het ook een schot in de roos met biscuit, gemetste koek, roomrijst met fruit en een heus dessertenpalet van bakkerij 't Boke, van onze vrienden Marleen & Frank, met als apo hun zelf ontworpen Pralin Gin! Yammie!!!
http://www.pralingin.be/lang/nl/home.php

Met momenten voelden we ons op vakantie in Portugal, Frankrijk en Spanje, door het weerzien van mensen van onderweg, nml. Heidi & Louis Mast uit Portugal, Sabine &
Hein van SY Insomnia van in La Rochelle en Christel & Andy van SY Ikiro.
We hebben ook onze extra helpers gesproken: weerman Guy zal ons tijdens de oversteek van weerinformatie voorzien en Gunter zal onze positie en eventueel blog (als ik die krijg doorgestuurd en geschreven) posten.
We zijn heerlijk verwend door iedereen en het thuisgevoel was er meteen, alsof we maar voor een weekje of twee waren weg geweest...raar...ook al was het in werkelijkheid zeven maanden.
Maar hier zit ik nu: met opgezwollen rode water oogjes, een brok in de keel en een misselijk gevoel i/d buik, op de luchthaven van Eindhoven. The Captain heeft iets scherps in zijn keel en een lopende neus...een vervelende verkoudheid neemt hij mee vanuit België. Het is een dubbel gevoel: aan de ene kant missen we ons drijvend huisje en willen we nog verder prachtige continenten ontdekken en aan de andere kant wil je ook bij al je familie en vrienden blijven...
De pijn wordt verzacht met heel wat lekkers van het thuisfront dat we mee hebben voor de oversteek, zoals: afbakbroodjes (hier niet of zelden te vinden), suikerwafels van de mamie, kerststollen, KitKat, chocolade,...en paprika chips natuurlijk! Met resultaat: overgewicht! Ook het warm welkom door Rita & Johan en fantastisch lekkere home-made paëlla à la Cherrenstef Johan helpt bij de verwerking van het emotionele afscheid. Ons meisje ziet er goed uit en ligt vrolijk te dobberen, ze is goed geswanjeerd. Tnx bootsitters!
Bedankt iedereen thuis voor de fijne tijd samen, we zullen jullie missen... Tot gauw xxx