maandag 11 januari 2016

Gran Canaria, Puerto de Mogán(ES_Canarische)

Donderdag, 7 januari '16

Toch weer raar om hier zonder panty's, lange broek of knellende voeten in gesloten schoenen te vertoeven, maar het went weer snel!
The Captain wordt bij dag en dauw de mast ingehesen om de topwartel van het voorzeil te vervangen aan de voorstag. Secuur werkje, want van enkele verstagingen, nml. de achter-en zijstagen, moet de spanning af. Na enkele keren op en neer, klaart mijn handige-Harry alweer deze klus en houdt er twee mooie oogjes op zijn linker wijsvinger aan over ;-) (zie foto). Het oude voorzeil kan er op. Voilá, weer een vinkje gezet op ons to-do-lijstje 'voor de oversteek'.
Bunkeren, bunkeren en nog eens bunkeren, dat staat er op ons programma de komende dagen.
Normaal zouden we zondag vertrekken richten Mindelo, Kaap Verdië, maar een lagedrukgebied op de Atlantische oceaan tussen de Canarische en de Caraïben, zorgt voor geen wind en onstabiel weer. Dus voorlopig wordt ons vertrek uitgesteld. Maar we willen gebruik maken van de huurauto en reeds proviand inslaan.
De Lidl staat op onze lijst en we stouwen de kleine koffer van de Clio vol met flessen water van 8L. Een vacuüm verpakte gebraden kip gaat mee als maaltijd-test en nog wat droog- en blikvoer. Rita en ik hebben nog net plek achterin en het tuuteke zonder power tuft met veel moeite de hellingen op.
De voorste natte cel(badkamer) wordt opgevuld met 80L water en er moet nog bij!
Bloem om brood te bakken onderweg, wordt reeds op een stabiele oppervlakte afgewogen en in zip-zakjes gestoken, zo kunnen we bij hevig rollen en botsen toch misschien een broodje bakken ;-) Om het toch alvast te testen bereid ik reeds een portie 'brood-zonder-kneden'-deeg. Morgen, na minstens 12 uur rijzen, kunnen we een brood bakken!
Onze Cherrenstef bereidt alweer een heerlijk maal en de dag was alweer kort en vermoeiend.