woensdag 2 maart 2016

St. Maarten, Simpson Bay 5(Caraïben)

Zaterdag, 27 februari '16

In de hitte wagen we ons om de tocht naar het 'Flamingo Beach Resort' te maken. Vanaf het clubhuis is het een kwartier stappen met een stevige klim, dat gaan de dames en ik wél fit houden. Het resort ziet er dik OK uit! Vanaf hier kunnen we Simpson Bay zien en gaan we Zensation en de andere boten uit en in de lagoon zien varen.
Langs de andere kant van de brug wandelen we langs het strand naar de Beach Bar 'Karakter', die naast de landings-en startbaan ligt van de luchthaven. Het lawaai van de vliegtuigen nemen we er graag bij, wanneer we ze van dichtbij zien voorbij komen.
Weer an boord, wagen we ons er toch maar aan om het voorzeil weer op te tuigen. Dit gaat veel beter en zonder vaart te maken, dan het aftuigen van eerder deze week. Oef, we blijven rustig achter ons anker liggen...
Tegen 18u tuffen we naar de buren, Dominique & Ton van SY True Blue, een sympathiek Vlaams-Nederlands koppel met hun flodderende honden Bobo & Sailor. Ze zijn hier zeven jaar geleden toegekomen en liggen hier nog steeds verzeild ;-) Ondertussen hebben ze een AirB&B en nog een boot die ze charteren. Ze blijven hier dus nog even plakken, alvorens ze hun wereldreis vervolgen.
Ook Dirk, de Nederlander die we enkele dagen geleden een sleepje gaven met zijn dinghy is van de partij...het is een kleine wereld!
Curryworsten speciale van Mora en andere lekkere hapjes verschijnen op tafel en verdwijnen in onze mond...heerlijk. Het is alweer een gezellige boel. En St. Maarten heeft ondertussen geen geheimen meer voor ons...we hebben 'DE' gidsen van het eiland gevonden!