zaterdag 31 december 2016

Aruba, Oranjestad, Surfside Bay & Renaissance Marina(Caraïben)

Maandag, 26 december '16

Regen is reeds voor ons wakker... Kan de zeiltrip doorgaan? Gisteren heeft het na de annulatie, geen druppel meer geregend.
Vandaag varen we naar een ligplaats voor één nacht in de Renaissance Marina, zo kunnen we onze vrienden en hun bagage makkelijker aan boord ontvangen.
Het klaart op en het Amerikaanse gezin komt aan boord. Er is genoeg wind en golven. Met gereefde zeilen maken we een indrukwekkende start langs de drie afgemeerde cruiseschepen. Achter het rif worden de golven hoger en met een mooie helling varen we met halve wind tot aan de highrise hotels. De terugtocht heeft hogere golfslag en nog meer wind in petto, met tot 34 knopen. Een gratis deckwash overspoelt onze dame en ze is helemaal in haar sas en zeilt soepel tegen de windgolven in. Iedereen geniet, of toch niet...de zoon wordt wat bleker en begint te geeuwen, hij voelt zich niet zo lekker, tijd dus om koers te zetten naar de haven. Achter het koraalrif kalmeert het water en komt er weer kleur op zijn gezicht. De familie vondt het geweldig en we krijgen nog een extraatje van hen 😎
Ons dobberend huisje en wij zelf zijn klaar om onze vrienden te ontvangen. De luchthaven is vlakbij en we besluiten de twee kilometer te wandelen. The Captain denkt een kortere weg te weten...maar na een hele tijd zien we nog steeds geen luchthaven of enige wegwijzer. Een dode grote dikke slang ligt langs de weg, het is of beter was een boa!
Na bijna een uur lopen zien we eindelijk de controletoren en vliegtuigen landen en opstijgen. Daar komt KLM aangevlogen. Daar zitten ze in!
Even later staan we in de aankomsthal, van de Internationale Luchthaven Koningin Beatrix , hen op te wachten. Na een tijdje zien we Patricia & Eric en hun dochter Louka achter de glazen deuren en verschijnen ze door de automatische deuren! Joehoe!!!
Een taxi brengt ons tot aan het Renaissance Hotel, waar de bagage en wijzelf in een groot golfkarretje tot aan de boot worden gebracht. Bubbels bezegelen onze toost op elkaar, Aruba en een fijne vakantie samen 🍾
Nog een kleinigheid gaan eten en dan zijn de kaarsjes uit.
Zensation ligt in de stad, naast het casino. De vele lichtjes van de stad en het nachtleven zijn net wat anders dan een sterrenhemel en een volle maan en de geluiden ook.
Eric verbouwt de kuip tot zijn slaapplek 😴💤