donderdag 10 december 2015

Gran Canaria, Puerto de Mogán-Tenerife, San Miguel(ES_Canarische)

Maandag, 7 december '15

Van zodra het havenkantoor open is, checken we uit...de computer is ook al van de partij, maar nieuws over een ligplaats voor binnen enkele weken...dat is nog steeds een ??? 'No problema' it's Espagna!
Nog even tanken en weg zijn we, op motor. Wind, we willen wind! Er komt een beetje...zullen we SPI zetten? Gaan we dan snel genoeg gaan om voor zonsondergang San Miguel in Tenerife te halen? De spinnaker wordt getrokken en we lopen al snel tussen de 6 à 8 knopen. Fijn. Het wordt een mooie zeildag/-trip zo en we moeten pas het laatste halfuur weer de motor aanzetten. De contouren van Gran Canaria vervagen en die van Tenerife worden weer sterker. De pico van 'El Teide' heeft ons ook op Gran Canaria dagelijks kunnen bespieden en de vulkaantop ligt in de zon te schitteren. Zien we nu al een wit kraagje op de top? Neen,...nog niet. Nog even en we gaan het wat van dichterbij bewonderen!
Onze plaats is reeds telefonisch gereserveerd, maar omdat er geen antwoord komt via de VHF, leggen we ons vast aan het havenkantoor en net op dat moment komt de havenmeester eraan. Weer losgooien en naar de ligplaats. The Captain zeurt over mijn schoeisel, nml.: teenslippers en ik vervang ze door de warme zeilschoenen. Ik zie ondertussen nog een Belgische vlag wapperen en onze ligplaats is er achter. Ik maak Geert hier op attent en dat hij beter oplet wat hij zegt, want misschien zijn het ook Vlamingen!
Pas als we ons vastleggen zien we dat het 'Sunshine' is en Rita & Fons horen ons en komen ons begroeten. Wat een toeval om elkaar hier te treffen! we wisten dit niet van elkaar...onverwacht zien we elkaar wéér. Apo en diner worden van de twee boten bij elkaar gegrabbeld en aan elkaar gebreid met een heerlijke, gezellige avond als gevolg. Fantastisch!