dinsdag 27 september 2016

Curacao, Spaanse Water 11(Caraïben)

Donderdag, 22 september '16

Vandaag gaat SY Flip Flops weer te water. Met z'n zessen wringen we ons in de auto, vier paar vrouwenbillekes zitten tegen elkaar geperst op de achterbank. De volgepropte wagen rijdt richting Pescadera Marina.
Dominique (SY True Blue & Flip Flops), Brigitte (SY Blue Spirit) en zus Desiree (op bezoek) en ikzelf worden in de baai afgezet bij 'Pirates Bay'. Hier genieten we van een mooi uitzicht bij een tasje koffie/thee.
Ondertussen maken Geert en Ton (SY True Blue & Flip Flops) de boot weer vaarklaar.
Na enige tijd komen ze aangevaren. Het is echter niet diep genoeg aan de steiger van de bar, dus zit er niets anders op dan...te springen en te zwemmen! Gelukkig waren we hier op voorzien. Kleding en schoenen worden in de drybag gestopt en daar gaan we dan... Jump, zwemmen en aan boord klimmen!
Nou, nou,...dit was wél spektakel voor de aanwezigen! Dit is duidelijk niet de gebruikelijke manier om in te schepen ;-)
Hi, hi, hi,... De tocht kan beginnen.
Op motor varen we langs de kustlijn tegen de golven en wind in. Zo zien we Willemstad, hotels/resorts, baaien & stranden, Jan Thiel, Mambo Beach, Sea Aquarium Park, enz... van de andere kant. Heerlijk weer even op het water zijn en varen, ook al is het op motor.
Bij de steiger van Barbara Beach leggen we aan en klinken we op het 'weer te water gaan' van Flip Flops. Verkoeling vinden we in een zwemmetje.
De tijd vliegt en het anker wordt weer gedropt in het Spaanse Water. Nog even opfrissen en dan is het alweer tijd voor 'Happy Hour' en 'Captainsdiner' bij the 'Pier'.
Hier sluiten we deze mooie dag af met tal van medecruisers en een gerecht van Mahi Mahi.