dinsdag 27 september 2016

Curacao, Spaanse Water 14(Caraïben)

Zondag, 25 september '16

BBQ-Day. Dus even wat kokkerellen voor deze namiddag.
Buren-onderonsjes staan op de planning.
'Freubelen' aan boord van SY Blue Spirit. Desiree maakt juwelen en brengt me wat basisbeginselen bij. Nu nog materiaal en dan kan ik voor familie en vrienden wat leuks maken, alsook voor de lokale mensen/kinderen die we onderweg ontmoeten. Altijd leuk om mee te ruilen(vooral in de Pacific) voor eten of als presentje. Dus hierbij een oproep aan allen: 'alle juwelen, kralen en ander sieraden-materiaal zijn welkom!'.
Daarna ga ik buurten bij SY True Bleu voor een manicure en pedicure. De nageltjes van Dominique worden voorzien van een kleurtje. De nagellak mag echter niet beschadigd worden, maar er moeten nog sausjes afgewerkt worden en dus roer ik even in de potten.
Al het lekkers wordt ingepakt en hop...dinghie in en naar Barbara Beach.
En zo staan we even later met z'n allen weer te keuvelen in het water met een drankje en hapjes.
Iedereen neemt afscheid van Desiree, de lieve zus van Brigitte, die weer naar Nederland vliegt.
Tegen zonsondergang ontruimen we het strand wordt en wordt het feestje verder gezet op SY True Blue. Brigitte krijgt extra drank en liefde van iedereen, niet alleen omdat haar zus weer naar NL is en haar man René nog in NL is, maar nu heeft ze ook nog eens als toemaatje haar enkel verzwikt :-( Niet handig op een boot op anker... Iedereen biedt zich spontaan als 'verplegende' hulp aan.