woensdag 24 augustus 2016

Bonaire, Kralendijk 4(Caraïben)

Zondag, 21 augustus '16

De wateren om Zensation worden regelmatig verkend en haar romp is weer helemaal schoon. Alle pokken/schelpjes zijn er afgestoken. Hopelijk blijft ze zo!
Opspringende scholen kleine visjes zorgen voor een waar spektakel op sommige momenten. Boven hen proberen enkele fregatvogels één van de opgejaagde visjes te scoren en de jager zelf zien we soms gedeeltelijk uit het water komen en laat onze monden van verbazing openvallen. Een gigantische grote dikke, lekker uitziende geelvintonijn toont af en toe zijn lijf en laat ons lekkerbekken! Konden we die maar aan onze vislijn krijgen! Maar ofwel zou de lijn dit niet aankunnen, ofwel zouden we hem nooit binnenkrijgen, want hij is echt mega en weegt waarschijnlijk héél veel...
Het is een prachtige dag en aan wal is er een gezellige zondagse drukte, waar we tussen vertoeven en ook een terrasje meepikken. Pelikanen wachten ons daar reeds op en blijven rustig op het terras, aan de dinghy aanlegplaats, zitten en peddelen onder de houten terraspalen door. Ze zijn absoluut niet mensenschuw en geven graag een demonstratie van hun zweeftechnieken, met hun wijde vleugels, net boven het wateroppervlak en het vangen van een visje. Leuke entertainment.
's Avonds blijft de luide muziek uit en genieten we van de rust op ons privé-terras.