maandag 7 november 2016

Curacao, Spaanse Water 10(Caraïben)

Zondag, 6 november '16

Onze trip naar Bonaire wordt gepland, waardoor we extra inslaan voor enkele weken. Hypermarkt 'Mangusa' is een grote supermarkt met een enorme aanbieding aan producten van verschillende merken, alsook Nederlandse huismerken en zelfs 'Everyday' van de Belgische 'Colruyt'. Hierdoor scoren we hun spaghettikruiden, die de uitputting nabij is ten huize Zensation ;-)
Met een volle boodschappenbijboot tuffen we windop over de plas van het Spaanse Water en krijgen zo héél wat spatwater over ons heen!
Nu is het wachten tot de wind afneemt, zodat the Captain de mast in kan en het ontbrekende stuk van het rolsysteem van de voorstag, voor het voorzeil kan bevestigen en we het voorzeil weer kunnen optuigen.
Ja, eindelijk hebben we wat wind, is het weer niet goed! In de namiddag is het moment daar en zit Geert hoog en droog in de top. Extra gereedschap is nodig om het klusje te klaren en in een emmer hijs ik het naar boven. De verstaging wordt extra gecheckt en dan mag ie weer met twee voeten op het dek landen. Het voorzeil gaat er weer op, werkgereedschap wordt opgeborgen en zo is Zensation vaarklaar. Alleen is het reeds te laat om uit te klaren, dus blijven we nog een extra dagje op Curacao.
No problem...