woensdag 23 december 2015

Tenerife, San Miguel 2 (ES_Canarische)

Donderdag, 10 december '15

Na een grote tour gisteren, hebben we voor vandaag een kleinere tocht zonder hoogtestage gepland. We hebben dus de tijd om te vertrekken en naar onze eerste bestemming te rijden: de piramides van Güímar. Het lijkt een redelijke grote stad en we stoppen nog even bij enkele ferreteria's op zoek naar enkele spullen. Op de tegels van het voetpad staat de naam van de stad.
We vinden het openlucht museum van de piramides en de inkom is vrij prijzig. We kiezen voor de omgeving er rond en zien ook daar de vierkante terrasvormige met stenen gebouwde piramides. 
Na een drankje zetten we onze trip verder naar de stad Candelaria.
We willen een kijkje nemen in de haven, maar we mogen niet binnen, het is  privé-eigendom. Alleen van het zwembad kunnen we nog net een glimp opvangen.
Aan de andere kant van de stad bevindt zich een grote basiliek met een bronzen beeld van de heilige Madonna en een groot plein ervoor. Aan de waterkant staan negen grote beelden van Guanchen koningen.
De golven botsen tegen de rotsen. Het is een prachtige dag en we genieten van wat lekkers op een terrasje met zicht op het plein, de basiliek, de zee en de beelden.
Het tempo ligt laag vandaag, maar toch vliegt de tijd en we zakken af naar de haven van San Miguel, waar we even borrelen en babbelen met Rita &Fons.
Geert heeft nog een hongertje en ik tover in vijf minuten een spaghetti carbonara op tafel...een testpakketje van KNORR! Met wat extra kruiden is het goedgekeurd voor een makkelijke 'snel-klaar-maaltijd' voor tijdens slecht-weer-zeilen of als we eens geen zin hebben om uitgebreid te koken, of verse ingrediënten ontbreken... Met extra verse groentjes tover je een NOG lekkerdere maaltijd op vijf minuten. Goede uitvinding, zulke 'lui-kook-pakketjes' ;-