woensdag 16 november 2016

Bonaire, Kralendijk 3(Caraïben)

Vrijdag, 11 november '16

Na de ochtendsnorkelronde horen we onze bootsnaam vanop de kade roepen en uitbundig naar ons zwaaien. Het is een dame, voor wie we een pakketje meegebracht hebben vanuit Curacao. Snel even nr daar dinghieën, maar het overhandigen van het pakje gaat niet zo makkelijk, doordat er wat golfslag staat een geen veilige aanlegsteiger in de buurt is. De dame, Jeanette, is heel dankbaar en wil ons wél een lift geven indien we ergens heen willen. Nou, naar de wasserette zou wél handig zijn.
Snel douchen en aankleden...oeps daar gaat het mis!!! Bij het opheffen van z'n been, gaat er wat mis in the Captain z'n rug...hij heeft geen kracht in zijn benen en kan niet staan :-( O...oooo... Effe wat oefeningen proberen om verlichting te brengen.
Voorzichtig en krampachtig geraken we aan de kant bij 'Karel's' en in de auto van Jeanette.
Wat een luxe. Zo besparen we een hele wandeltrip en rijden we ook samen nog naar Van den Tweel/AH voor een ontbijt van een smoothie en een broodje en kopen we meteen nog enkele boodschapjes.
Jeanette woont reeds dertig jaar op Bonaire en bezorgt ons nog enkele nuttige tips, o.a. voor een huurwagen en zet ons weer af bij de wasserette. Na enige tijd internetten tijdens het wachten, hebben we weer frisse was en vangen we onze wandeltocht aan. Een man komt ons achterna en vraagt of hij ons ergens heen kan brengen. Blijkt dat ze deze dienst voor hun kanten aanbieden! Wat een luxe, zeker met mijn kreupel, moeizaam stappend mannetje en een zware tas met wasgoed.
De rest van de middag is het ter plaatse rust voor hem.
Ondertussen is de prachtige klassieke viermaster cruiseschip 'Star Clippers' afgemeerd aan de stadskade.
Happy Hour bij 'Karel's': ons cruisersgroepje wordt getrakteerd met een borrelhapjes-mix van de zaak! Wij echt HAPPY :-))