Dinsdag, 2 augustus '16
The Captain heeft bij het ontwaken honger en...nadorst ;-)
Het is een productieve dag in de keuken. Brooddeeg wordt gekneed, melk wordt gemaakt met warm water en melkpoeder en yoghurt, dezelfde ingrediënten plus enkele lepels yoghurt. Ben benieuwd hoe dit alles uitdraait. Terwijl het ene experiment afkoelt, rijst het andere en duik ik in de bilge. Daar ontdek ik dat bijna alle blikjes cola hun inhoud in een bak staat! Hoe kan dit? Van de druk misschien? Ze kunnen niet alle twaalf een fit hebben, toch?! Raar... Nou, het feit blijft dat dit opgeruimd moet worden en dus weer een fantastisch leuk jobke is... Alles gaat uit de bilge en met de bak en isolatie, die de buizen beschermd, plaats ik me achteraan op de boot, op het zwemplatform. Zo wordt alles om de beurt in het water gesopt en afgewassen. Ik verlies mijn evenwicht op het gladde, natte platform en duikel het water in...hierbij scheurt mijn bovenbeen over de opgeplooide beugels van de zwemtrap! Auwtch!!! Geert hoort de plons en opent de zwemtrap. Een koel blikje bier moet pijn en zwelling van de schaafwond, van ongeveer vijftien cm, verlichten... Dat is alweer een mooi versierinkje op mijn been, dat straks alle kleuren van de regenboog gaat krijgen! Stom, maar ach ja, dat geneest wél weer ;-)
Ondertussen in de keuken: het deeg rijst goed en enige tijd later komen er twee prachtig gebakken broden uit de oven. Straks even proeven of ze ook eetbaar zijn.
Meer en meer boten plannen hun vertrek naar Grenada voor Carnaval, dat komend weekend plaatsvindt. Om nog even samen te zijn is er vanavond een 'Braai'. Het brood is goedgekeurd (beste dat ondertussen in bakkerij Zensation geproduceerd is) en dit gaat mee als 'gerecht om te delen'. In nog géén tien minuten tijd is het brood verslonden door de andere cruisers met een zelfgemaakte look-brushetta-boter-smeerseltje erop. Dat was alvast een succes :-)) inclusief de braai! We gaan weer aan aantal van hen missen en ook deze gezellige evenementen...