maandag 19 september 2016

Curacao, Spaanse Water 3(Caraïben)

Woensdag, 14 september '16

Sporttassen worden ingeladen...de realiteit is niet te mijden...Mirella & Steve vliegen terug naar Nederland/België!
Terwijl ze hun spullen pakken, inclusief: schelpen, koraal en zand, en kajuiten poetsen, maak ik wraps, want we willen nog wat leuks doen voor hun vertrek.
Dominique dinghiet mee om alle bagage en ons naar de kant te brengen.
Wagen inladen en weg zijn we...
Bestemming: verrassing!
Bij 'SeaAquarium Park'parkeren we en prijken foto's van dolfijnen op de reclamepanelen. Steve meld nog even dat hij nog nooit een dolfijn gezien heeft. Ja, en ook tijdens onze zeiltochten samen lieten ze zich niet zien...jammergenoeg komen ze nog steeds niet op aanvraag.
Maar als de dolfijnen niet naar ons komen, gaan wij naar hen toch!!!
Verrassing!
Bij het park hoort een 'Dolphin Academy', waar therapieën plaatsvinden tussen mensen en kinderen met beperkingen en dolfijnen. Hierin ben ik geïnteresseerd en wil ik me als vrijwilligster aanbieden. Steve en ik mogen door het park naar de Academy lopen. Hier heb ik een kort gesprek en worden mijn gegevens genoteerd, zodat ze me kunnen uitnodigen voor een rondleiding...spannend! En of we nu dolfijnen aan het werk kunnen zien? Neen, de sessies zijn privé. Jammer :-(
Bij buitenkomst aan het kantoor, bevindt zich een groot natuurlijk basin, waar toeschouwers staan te kijken... Toeval: er is net een dolfijnenshow gestart! Steve kan zijn geluk niet op! En ik ook natuurlijk :-)) We genieten van het spektakel en de mooie dieren. Ze zijn toch zo wonderbaarlijk!!!
Een prachtige onverwachte verrassing en ideale afsluiter van een onvergetelijke vakantie!
We wandelen nog langs Mambo Beach/Boulevard met de vele winkeltjes, bars, restaurants en ligbedden.
Grijze wolken dringen zich op en weer in Willemstad, krijgen we een hevige regenbui over ons heen. De grote parasols op het terras 'Bij de Buren' houden ons droog. Laatste souveniertjes worden gekocht.
Met een weertje in 'vertrekkers-modus' verlaten we de hoofdstad en rijden, met piepende ruitenwissers, richting Hato Luchthaven. De sfeer is kil en we voelen ons allemaal als het weer...triest...
Bagage wordt ingecheckt en het vliegtuig is op tijd. Met waterige ogen, krop in de keel en stevige knuffels nemen we afscheid...tot binnen drie weken in België. Bedankt voor de fijne tijd samen op Bonaire, Klein Bonaire, Curacao en Klein Curacao xxx
Het waren fantastische veertien dagen samen! Hopelijk vonden zij dit ook. Eén ding staat vast, ze begrijpen nu dat we 'GÉÉN TIJD' hebben ;-)
Het is ook steeds een uitdaging voor onze opstappers om zuinig te zijn met zoetwater en elektriciteit en op anker of aan meerboeien te slapen. Steve start vanaf morgen aan zijn studies 'Energie management'. Deze ervaring zal hem misschien wél tot nieuwe uitvindingen brengen om ons cruisersleven meer luxe te geven i.v.m. het produceren van water en elektriciteit. We zijn alvast in blijde verwachting ;-)
Als troost stoppen we nog even bij de watersportwinkels en gaan we een frietje steken!