maandag 19 september 2016

Curacao, Spaanse Water 5(Caraïben)

Vrijdag, 16 september '16

Iets over zeven wordt Geert al opgehaald en naar SY Flip Flops gebracht. Samen met Ton & Leo vaart hij de boot mee naar Pescadera Marina, waar ze uit het water gaat om nieuwe anti-fouling op het onderwaterschip te schilderen.
Dominique, René en ikzelf gaan sporten! De fitness is boven de kleine AH (Van den Tweel). Voor 25NAF mag ik een hele dag doorbrengen in de sportschool, lessen volgen en gebruik maken van de kleedruimte, douches en sauna. Vanmorgen gaan we voor twee groepslessen: buikspieroefeningen en spinning. Het tempo zit er stevig in en rusten na elke oefenreeks zit er niet in! We hebben net ons materiaal opgeborgen en staan reeds in de volgende zaal het zadel en het stuur van een spinningfiets op hoogte te regelen. Daar gaan we...possitie 1, 2, 3...weerstand kwartslag bij en nog en nog...recht staan en vooral blijven trappen en sneller en nog sneller... Wouw, wat een tempo! Het zweet druppelt over onze lijven.
Achteraf kiezen we voor een zwemmetje om de boot. Na een douche, waag ik me aan het autorijden, dat is sinds januari geleden! Dominique is 'Tom Tom' en leidt ons naar de werf. De mannen zijn nog druk aan het werk: romp afspuiten, kiel proper maken, tape plakken,...
We lunchen samen in de kuip, hoog en droog op de stelten. Na een uurtje is het onderwaterschip verfklaar, maar eerst moet de romp nog drogen. De rest is voor de komende dagen.
Het is reeds 16u wanneer we thuis zijn. De moeheid is te voelen van het sporten en werken...
Wokgroenten gaan de pan in en worden vergezeld op tafel van een vers gebraden kippetje van AH. Lekker, lekker,...