maandag 19 september 2016

Klein Curacao - Curacao, Spaanse Water(Caraïben)

Zondag, 11 september '16

Zensation had het moeilijk door de rollende deining, alsook de crew heeft een wobbelige, schommelende nacht achter de rug. Al vroeg wordt de baai en het strand opgevuld door de 'Mermaid' en meerdere excursieboten!
We duiken allen het water in en zeggen nog even dag tegen onze onderwaterbewoners. Vooral onder onze dame haar romp treffen we vele bewoners aan. Leuk!
Na het ontwijken van vele snorkelaars kunnen we zeil zetten en richting Curacao zeilen. Met de wind in de rug gaat het weer snel voorruit. Het prachtige eiland met vuurtoren verdwijnt al snel in het niets. Hengels hangen uit en een verse vangst is van harte welkom voor de cruisers-BBQ vanavond. Maar het mag niet zijn en de twee vislijnen spelen net voor het binnenhalen een spelletje 'in elkaar draaien'! The Captain heeft er weer een leuk klusje bij ;-)
Tegen de middag varen we het Spaanse Water binnen en het lijkt als toekomen in Nederland, in Kortgene of Colijnsplaat. Nederlandse en Belgische landvlaggen, bekende boten en zwaaiende mensen die ons 'welkom' heten. Dat geeft een fijn gevoel.
Met zijn drietjes werken we de hapjes en een gerecht af (had gisteren reeds enkele voorbereidingen getroffen) voor de cruisersbijeenkomst, terwijl Geert de ineengedraaide vislijnen uit elkaar probeert te krijgen.
Tegen 15u vertrekken cruisers in hun bijboot gevuld met eten, drank en toebehoren naar het 'Barbara Strand', dat zich aan de ingang van het Spaanse Water bevindt.
Met een glaasje in de hand staan we tot aan onze schouders in het water en genieten van het weerzien van bekenden en het kennismaken met nieuwe mensen. Ondertussen passeren er allerlei lekkere hapjes en wordt er vrolijk op los getaterd! Zo gezellig en een ware culinaire water- & strandwandeling ;-)
Ook onze opstappers genieten van deze ervaring en worden weer helemaal in het cruisersleven/-milieu opgenomen. One BIG family!
Na afloop blijven we uitgebreid onder de zoetwater buitendouche staan en krijgen onze haren veelvuldige wasbeurten, inclusief een haarmasker! Morgen volgt mijn kappersbeurt...Joepie!