maandag 19 september 2016

Curacao, Spaanse Water(Caraïben)

Maandag, 12 september '16

Ontwaken op kalm water in de grote lagoon van het Spaanse Water met zicht op de 'Tafelberg'. Neen we zijn niet plots wakker geworden in Zuid-Afika! Deze 194m hoge kleine zus van de Zuid-Afrikaanse versie, wordt ook wél 'Bijzettafelberg' genoemd, door de op grote schaal afgegraven fosfaat.
De jaloersmakende villa's om ons heen doen onze monden kwijlen.
Met de luxe van water, met name een 'natuurzwembad' om ons dobberend prachtig bootje, nemen we hier gretig gebruik van en starten met een ochtendzwemmetje.
Daarna worden mijn haartjes verwend door Mirella en voel ik weer een zuchtje wind in mijn nek. Voorlopig geen staartjes of vlechtjes meer voor mij.
Na het ontbijt worden we door Herman, van het autoverhuurbedrijf, opgehaald en we huren de wagen tot we naar Nederland vliegen. Handig om het eiland verder te verkennen en boodschappen te doen.
En dan eerst naar Willemstad inklaren. Of toch maar eerst onze dorst lessen op een terras op het Wilhelminaplein?! Tuurlijk ;-)
Na het inklaren bij de verschillende instanties, wandelen we verder door enkele straten in Otrabanda. Het dorst-lessende terras daar is net wat anders! Dan maar weer naar de bekendere en aangenamere terrassen op het Whileminaplein in Punda.
Winkeltjes krijgen ondertussen bezoek van onze vrienden.
Langs de Sha Caprileskade gaan we nog even langs de beroemde 'drijvende markt'. Onder wapperende tentdoeken liggen groenten, fruit en vis uitgestald op houten kraampjes langs het water, dat dagelijks vanuit Venezuela met bootjes overkomt. De kooplieden proberen hier allen hun waar te verkopen. We kiezen voor hetzelfde kraam en verkoper, als afgelopen week en scoren, m.b.v. Wat Spaanse woorden en Engels, weer zakken vol lekkers voor een goede prijs.
Het is altijd weer even wennen aan de munteenheden en wisselkoersen. In Bonaire is het de US$ (1 US$=€0,90) en in Curacao gebruiken ze NAF (Nederlandse Antilliaanse Florence of guilders (van de vroegere Nederlandse Gulden) genoemd) (1 NAF=€0,50).
Met een ijsje/milkshake in de hand wandelen we weer naar de parking.
Bij zonsondergang zitten we weer na te genieten, babbelen en dineren in de kuip.