donderdag 22 september 2016

Curacao, Spaanse Water 8(Caraïben)

Maandag, 19 september '16

Acht uur en de schilders vertrekken naar de werf. Aan boord word al wat gerommeld en de achterkajuit wordt weer opgevuld.
Dominique pikt me een uurtje later op. Bij de grote AH stoppen we even om kaarten voor een optreden (van aanstaande vrijdag) te kopen en worden verleid door het kraampje buiten, dat verse Hollandse maatjes en kibbelings verkoopt. Heum...dat zou wél smaken straks op de werf. Het lekkers wordt zorgvuldig ingepakt. Een bezoek aan de winkel is voor een andere keer, want Bobo is er niet toegelaten en het is tijd voor de afspraak met de dierenarts.
Hun hond Bobo (boomer van 12j 5m, met vocht op de longen doordat het hart niet voldoende pompt) moet op controle. De afspraak loopt echter meer dan een uur uit! Eindelijk wordt hij onderzocht, goedgekeurd en met extra pilleke kan zijn hart en vocht onder controle worden gehouden.
Ondertussen zijn de mannen al klaar met de laatste laag anti-fouling en reeds op de terugweg.
Dan maar lunchen aan boord van True Blue, op het Spaanse Water. Nou, dat smaakt! Hoe lang geleden hebben we nog kibbelings of maatjes gegeten? Nu voelen we ons helemaal in Nederland ;-)
Na de lunch duiken Geert en ik even in het water en gaan wat internetten bij Piratesnest.
Weer aan boord neem ik mijn yogamatje en vaar met Lien (SY Lazuli) mee naar de surfclub. Matjes worden uitgespreid op het strandje en verschillende poses worden, naar voorbeeld, aangenomen.
Heerlijk zo op het strand met de wind in ons gezicht, het water dat tegen de kant botst en kabbelt, de zon die ondertussen ondergaat... De relaxatie neemt plaats onder een sterrenhemel en maanlicht...zo anders en weer helemaal ZEN! Na vele jaren, bijna steeds, dezelfde leraar, is het een verademing om andere lesgevers en soorten yoga te beoefenen.
Een fijne ervaring en ideale afsluiter van de dag...een nachtrust dringt zich op ;-)