donderdag 22 september 2016

Curacao, Spaanse Water 9(Caraïben)

Dinsdag, 20 september

De polyester onder handen nemen, dat is iets dat langer bij the Captain op de planning staat. En dus begint hij de opbouw te polieren en te waxen. Ondertussen hou ik me beneden bezig met poetsen en kokkerellen in onze 'sauna-wordende' kombuis.
Daarna rijden we naar immens grote doe-het-zelf zaken, waar je in verloren kan lopen, met een eet-en drinkhoek en een mega-grote binnenspeeltuin van twee verdiepingen! De max! Ik zou het wel weten als kind ;-)
Voor een bezoekje aan de grote AH, hebben we nog tijd. Maar eerst genieten van een portie kibbelings en een drankje in de eet- & drinkhoek, alvorens we de winkel gaan verkennen. Niet alle gangen lopen we door, we hebben er al te genoeg doorlopen vandaag.
Op dit eiland zijn heel wat diverse supermarkten en dus geen probleem om hier straks onze proviand aan te vullen en goed te bevoorraden, alvorens door te varen naar andere oorden!
Weer aan boord, worden de aardappelschijfjes al voorgebakken.
Geert gaat nog een stukje polieren, m.b.v. een poliermachine die met de generator werkt. wat een lawaai!
's Avonds komen de hardwerkende buren, Ton & Dominique (SY True Blue & Flip Flops) dineren. De moeilijkste eter van alle cruisers komt langs, een hele uitdaging! Maar het is niet de eerste keer dat Ton bij Restaurant 'Zensation' komt tafelen. In St. Maarten heeft ie al kunnen voorproeven. So, no problem! Gelukkig lust Ton toch wel wat van het assortiment dat op tafel verschijnt en hoeft ie thuis geen curryworsten meer te bakken, alé Dominique bedoel ik...
Uitdaging doorstaan en buikjes rond gegeten ;-)