dinsdag 26 mei 2015

Fécamp-Cherbourg (FR)

Maandag, 25 mei '15

Om  5u gaat de wekker. Het is nog donker en het heeft geregend. We zijn nog moe, nog een halfuurtje soezen... O, nog even... Neen eruit, vertrekken en stroming oppakken richting Cherbourg.
Wanneer de zeilen staan, kruip ik op de zetel, nog even soezen en ik dommel weg. 
Er staat niet veel wind en we zetten SPI. Het gaat goed vooruit zo. Maar dan zakt de wind in en wordt de stroming die we tegen krijgen te sterk.  De motor wordt aangezet. Na 2u motoren kunnen we weer zeilen. De wind en stroming veranderd en moeten steeds onze koers aanpassen. Wie ons op AIS volgt, denkt misschien dat we "dronken sailors" zijn 😉
Na 15u komen we eindelijk toe in Cherbourg. Het is bijna 21u30 en we zien licht branden in het clubhuis. We zijn moe en hebben honger.  Ook op het havenkantoor is nog iemand aanwezig. We vallen achterover van de prijs voor slechts 1 overnachting!
In het clubhuis kunnen we nog eten verkrijgen, mmm... Dat smaakt na zo'n lange zeildag. De WiFi is gratis, zowel van de haven, als van het clubhuis, maar ze zijn overbezet, dus GEEN ontvangst. 
Morgenvroeg moeten we alweer om 5u op om naar het Kanaaleiland Geurnsey te varen. Door een drempel, kunnen we er alleen met Hoogwater binnen.