zondag 31 mei 2015

St. Malo

Heerlijk geslapen, ook al liggen we aan de stadswal, toch is het hier rustig. The Captain gaat met z'n longboard op verkenning. De haven is in heraanleg, nieuwe stijgers liggen er al, maar water- & elekticiteitsvoorzieningen moeten nog geplaatst worden. Ook het sanitairblok is duidelijk aan vervanging toe. Sinds we België verlaten hebben, moeten we eenzaam en alleen douchen...delen liever samen een douchecabine, kwestie van water- & milieubesparend te denken ;-) Maar in andere landen zijn de faciliteiten kleiner en kleden de mensen zich "en plein public" om in de ruimte, dus wordt gemeenschappelijk niet geapprecieerd!
Geert heeft een open plekje gezien en we verleggen ons nog dichter naar het havenkantoor, in de hoop op betere WiFi. Met een Frans stokbrood, croissant en pain au cholat, verschijnt hij daarna aan boord. Ontbijt in de kuip volgt.
Het wordt steeds drukker op de wal, er is een loopwedstrijd en het parcour ligt naast ons, we kunnen vanop de eerste rij supporteren.
Na de wedstrijd lonkt de stad. Op het strand is het dit weekend "Feest van de wind & golven". Buiten wat vliegers in de lucht is er weinig belangstelling. Ondanks dat de zon schijnt is het frisjes. In de kuip is het altijd aangenamer en warmer.
In de stad is het druk en bij de restaurants is het aanschuiven. De Fruits de Mers lonken vanop de eettafels. We kopen één bij de visboer en verorberen hem met veel smaak, peuzelwerk en geduld op ons privé-terras. Yammie!
Van het ene uiterste in het ander, zit ik een uurtje later met men naaigerief herstellingswerken uit te voeren: knoop aanzetten, naad los,...
We gaan nog even op wandel en morgen om 6u moeten we al richting sluis varen voor de schutting naar buiten.