donderdag 21 mei 2015

Voorbereidingen

Voorbereidingen van oktober tot vertrek

Voor de winterstalling is Zensation voorzien van een nieuwe verstaging en zijn de voorbereiding van een WiFi-versterker getroffen. Sinds de winterstalling heeft Geert elk weekend wél iets gaan doen in de boot of thuis dingen voorbereid. Vanaf Nieuwjaar kreeg Zensation bijna dagelijks de kapitein aan boord... Of was thuis aan het knutselen

Extra's die zijn bijgekomen/vernieuwd/vervangen:
- zelfgemaakte plotteromhuizing voor aan de kuiptafel
- zelfgemaakt instrumentenbord aan de navigatietafel
- zelfgemaakte slaapplank voor uitbreiding slaapplaats zetel in de leefruimte
- zelfgemaakt opvangzeil voor regenwater
- WiFi versterker
- plotter binnen
- VHF buiten en binnen
- watertank omgebouwd naar dieseltank
- vriezer ingebouwd
- wegneembare voorstag met kotterfok en stormfok
- vloerplaten en tafel vernist
- vinyl op maat voor kajuiten en leefruimte (om vloer te beschermen)
- plexiglas in de badkamer- & ijskasten

In november zijn we naar de "vertrekkersdag" van Toerzeilers en het maandblad Zeilen geweest. Dit was een boeiende dag vol interessante workshops en lezing en leuke mensen. Daarna volgenden nog een aantal lezingen en cursussen.

We hebben ook een dag meegelopen in het zeilatelier en onze eigen zeilen nagezien en herstellingen uitgevoerd. Bedankt Tonia & Maxim voor deze leerrijke dag.

Elk weekend was er wél iets te doen en hoe dichter ons vertrek kwam, hoe voller onze agenda werd...iedereen wou ons nog eens zien, samen iets doen, gaan eten...

Na een "pak maar mee dag" in maart '14, volgden er nog een "Plunderdag" in maart'15, waardoor ons schatkistje door de sympathisanten gevuld werd en onze leuke spullen een "nieuwe thuis" kregen. Meubels en elektro werden gereserveerd en onze woonst werd steeds wat leger, kaler en killer.

"Mensen in Nood" waren blij met onze afgeleverde dozen vol huisraad, kleding, enz.

De laatste weken voor vertrek hebben we hard en veel gewerkt en weggewerkt thuis en op Zensation... Dagen werden korter en de To Do-lijst alleen maar langer.

Maar dankzij véél hulp van onze Engeltjes & Bengeltjes zijn we op de geplande dag kunnen vertrekken.