dinsdag 16 juni 2015

Îles de Groix 2(FR)

Maandag, 15 juni '15

Vandaag is het berggeiten-dag... Eerst stappen we naar de supermarkt en vullen onze vriezer... De komende dagen gaan we geen bakker of winkel tegen komen, want we varen morgen nr het archipel Îles de Glénan. Dus heb we weer wat verse proviand ingeslagen, zodat we lekkere slaatjes en fruit e.d. kunnen eten.
Daarna maken we een flinke wandeling op het eiland en genieten van de natuur en mooie uitzichten op de haven, het water en stranden. De zon is sinds de namiddag wat verdwenen, maar de temperatuur is aangenaam en tegen Apo-time komt het zonnetje nog even mee aperitieven. We krijgen nog bezoek aan boord: een dikke meeuw nestelt zich bovenop de zonnepanelen en hoopt een hapje mee te mogen proeven.
Op dit eiland was vroeger de eerste tonijnfabriek en een vissershaven. We hopen vanavond een lekker stukje tonijn te kunnen gaan eten en stappen een restaurant binnen, waar op het menubord te lezen staat: thon grilé. Jammer genoeg is er geen tonijn meer, maar wél lotte. Mmm...ook héél lekker, met quiche van venkel en gemarineerde tomaatjes en paprika's erbij.
Ondertussen komen er meer en meer boten aangevaren en raakt de haven en de meerboeien vol. Vanuit het restaurant houden we angstvallig onze Zensation in de gaten, want er zijn nogal kapiteins bij! We hebben er al enkele bootjes zien rammen. The captain heeft al voor het eten bijna in de dinghy gezeten om terug te roeien naar Zensation. Oef, onze twee nieuwe buren hebben het er goed vanaf gebracht, geen brokkenpiloten.