maandag 13 juli 2015

San Vincente de la Barquera 2 (ESP)

Zaterdag, 11 juli '15

Vannacht is alles goed verlopen. De dames zijn op hun plekje blijven liggen en hun ankers hebben het ook goed gedaan. Ook the Captains zijn blijven liggen en hebben een goede, rustige nachtrust achter de rug. 
Tegen de middag varen we met twee dinghy's naar het dorp, aan de andere kant van de ria, aan de tussen de twee bruggen. Het oogt heel mooi en pittoresk. Heel anders dan het stuk aan het strand waar we liggen. Dit is heel toeristisch. Er is hier een camping en twee stranden: één aan de ria en één aan de Golf/zee, waar het een golfsurf-paradijs is, omwille van de branding. Het is opletten geblazen met ons dinghietje, dat we niet over de zandplaten varen en vastvaren, ook al is het bijna HW. Het is markt in het dorp en we lopen met onze trolley er door. Het is zoals een markt bij ons, maar met zeker 90% kleding en accessoires. We stappen door naar de supermarkt voor onze proviand en met volgeladen trolley's en zakken varen the Captains met de brommer naar de boten om de boodschappen te lossen, terwijl de ladies iets gaan drinken en WiFi opzoeken. We hebben nog even tijd, want we wachten tot de visboer weer opengaat, voor een vers viske voor op de BBQ vanavond. De mannen blijven redelijk lang weg...zouden ze stilgevallen zijn met de brommer en moeten roeien? Of zijn ze aan boord een aperitiefje aan't drinken? Natuurlijk het laatste...
Het stadje is gezellig met allemaal smalle straatjes met winkels, barretjes en de plaatselijke bevolking, die een samenhorige sfeer uitstralen.
Wanneer we terugvaren, met de vis, naar de dames op de ankerplek, is het bijna LW. We moeten echt slalommen rond de droge zandbanken, maar het water is hier helder en we geraken zonder problemen thuis.
L' heur de l'apero gaat verder aan boord en de Big Green Egg bakt onze visjes. Na nog een spelleke UNO, waar de verliezer van de vorige avond de winnaar(en daar SUPER happy door is) wordt en a nightcap, zoeken we allen voldaan onze kooi op.