maandag 10 augustus 2015

Ría de Arosa, baai Santa Uxía de Ribeira-A Pabrado Caramiñal(ESP)

Vrijdag, 7 augustus '15

De kuit van the Captain valt mee, buiten een beetje stijf en het stappen wat langzamer gaat. We varen een baai verder, slechts 4NM. Na een uurtje zeilen, lees dobberen, gaat de motor aan: geen wind. Hoe kan dat nu, er wordt tot 30kn wind voorspelt voor vanavond. Een ankerplekje voor het strand is aanlokkelijker dan aan de steiger te liggen in de haven, maar we kiezen toch voor het laatste. En we zien Robinson Crusoe op de steiger wandelen, als we Ikiro aanpakken. Of is het de kerstman? Neen, het is de havenmeester ;-) Bijzonder figuur en heel zenuwachtig...
Caramiñal is een leuke stad en het is hier een heel weekend feestmarkt, soort braderij, met kraampjes op een plein. Kanonschoten klinken de hele dag door.
In de vroege avond neemt de wind al toe en we horen hem gieren in de zalingen van de boten en vallen tegen masten slaan. Toch een bekend en heerlijk gezang... Voor we gaan slapen verschijnt er al de voorspelde 30kn wind op onze windmeter, maar we liggen redelijk rustig hier in de haven.