maandag 21 september 2015

Albufeira & São Bartolomeu de Messines, Algarve(PT) 2

Vrijdag, 18 september '15

The Captain zijn rugpijn wordt erger, hij heeft zelfs uitstralingen... Tijd om toch maar eens een profesionele behandeling in te lassen. Via Heidi & Louis krijgen we een adres en komen terecht bij een Nederlandse Fysiotherapeut/Osteopaat. De praktijk is in de nieuwe stad, een aantal kilometer van de haven. We lopen door de 'Strip', een straat vol bars, bars en bars. 's Avonds is het hier een bekende uitgangsbuurt en door de verlichting heeft het dan wat weg van Las Vegas, maar dan in't klein, van daar de naam 'de Strip'. We stappen de praktijk binnen en vragen nr een afspraak. Binnen 50' kan hij ons zien. 
Er is net te weinig tijd om over en weer naar de B&B te rijden om mijn ouders op te halen. We verkennen even de omgeving en gaan op een terras aan de baai zitten. We zien het water op sommige plaatsen rollen en op andere niet. Zou het te doen zijn om straks voor anker te gaan liggen? Onze vrienden van Ikiro zijn onderweg naar de baai aan de haven. Straks horen we of het daar rustig liggen is...
De therapeut ontvangt ons en stelt veel vragen, voelt, behandelt en geeft the Captain huiswerk! Dinsdag moet hij terug.
Eindelijk kunnen we naar de B&B rijden en op stap gaan met zijn vier. De trip gaat naar Zensation en de planning is buitenvaren en voor anker gaan te liggen. Maar ondertussen krijgen we bericht van Ikiro dat ze toch naar de haven komen, want het rolt te véél en is niet comfortabel liggen. 
Er wordt kennis gemaakt met de Marina en onze vrienden van Ikiro. Na wat lekkers en de apo trekken we samen richting oude stad. Het is een mooie wandeling langs de baaien en straatjes en het strand. Enkele artiesten stellen hun prachtige zandsculpturen  te toon op de plage en er lopen zelfs schildpadjes in rond.
We dineren met zicht op the beach en maken nog een avondwandeling langs de gezellige smalle straatjes, alvorens we terugwandelen naar de Marina. 
Daar horen we nog een live-muzikant spelen. 
In het donker zoeken we onze weg weer naar de B&B en terug naar Zensation.