zaterdag 14 november 2015

Tenerife, Santa Cruz(ES_Canarische)

Vrijdag, 13 november '15

Al vroeg is the Captain aan het klussen: stuurautomaat en roer worden gecontroleerd en aangedraaid. Het frame waarin de bovenste roerlager is gemonteerd was losgekomen. De onderste steun van de Hydrovane bleek ook nu en dan eens een beetje te verschuiven bij het varen in een hoge deining, dit ging gepaard met een storend geluid. De steun wordt gedemonteerd en Tec7  wordt tussen de plaat van de Hydrovane gespoten en weer aangedraaid. Lijstje voor de 'ship-handelers' wordt gemaakt en foto's van onderdelen genomen. In de namiddag gaan we op pad met ons lijstje en adressen van de zaken. Siësta hadden we verwacht, maar dat ze slechts van 10-14u open zijn?! Tja, dan moeten we morgenvroeg terug komen. Dan maar op zoek naar mobiel internet... Daar komen we ook van een koude kermis thuis en dus gaan we iets drinken op een terras met WiFi. Zo kunnen we weer via een site wat GB bijladen, of 't is te zeggen wat eurokes, want hoeveel GB of MB we ervoor krijgen, is een ? Maar we hebben dan toch betalende 3of4G die we kunnen gebruiken, bij gebrek aan gratis WiFi.
In Santa Cruz  is ook een Mercado en die willen we ook wél even bezoeken. Het gebouw is prachtig en ook al is het al in de late namiddag, ze is open tot 20u, maar de meeste kramen/togen zijn gesloten of leeg...'s morgens kan je het best verse producten scoren. Rondom is er nog veel volk en sfeer in de tapa-bars.
In de winkelstraten hangt al kerstverlichting en zelfs etalales zijn al versierd met kerstbomen en -versieringen, en natuurlijk pronkt de nieuwe herfst-/wintermode op de etalagepoppen. Raar, het is hier nog zo warm en toch zien we warme truien, winterjassen, laarzen, enz... Het strookt volgens ons niet met het weer en onze inleving dat dit hier nodig is en verkocht wordt. Binnen zes weken zullen we het wél kunnen verdragen in ons Belgenlandje, maar dat kunnen we ons nu moeilijk inbeelden.
De parkjes in de stad zijn mooi aangelegd en er staan speciale bomen, met wortels of takken die van ergens bovenin de boom naar beneden hangen, of zijn het lianen? Daar hebben we in de Dominicaanse ooit eens aangehangen en gezwierd. Aan de parken bevinden zich bar-kiosken en terrasjes, heel uitnodigend en gezellig.
Van de ene zoektocht gaan we door naar de andere, dit keer is het zoeken naar de voetbalmatch België-Italië. Dit zou geen probleem zijn, want overal hangen flatscreens, waren het niet dat vanavond ook net het Spaanse elftal speelt. Dan maar via de radio-app de match beluisteren. Beter iets als niets ;-)
En zo is de dag alweer voorbij gevlogen.