zaterdag 27 februari 2016

St.Maarten, Simpson Bay 3(Caraïben)

Donderdag, 25 februari '16

Om zeven uur liggen we reeds aan de steiger. Het waait nog steeds hard en het optuigen van het voorzeil doen we straks wel even tijdens het opmeten.
Drie mannen komen aan boord en meten met meters de oppervlakten, breedtes, hoogtes van mast en heel onze dame, positie van de motor, hoeveel water en diesel, enz... De extra drank & proviand, gereedschap en Tupperware wordt niet gewogen of genoteerd...jammer :-( De mannen zijn wél een dikke twee uur zoet hiermee. Eén van hen is een sympathieke Nederlander, die het hele gebeuren leidt en noteert. En dan komt de afrekening...ik ga jullie het bedrag besparen $$$ (elke hobby en sport heeft z'n prijs, hé, als the Captain en z'n crew zich maar amuseren!) Gelukkig hoeven we voor de ligplaats niets te betalen, sponsoring in de vorm van de aankoop van een polo van de club (t.v.v. kinderen 'sail for kids') stellen ze al zeer op prijs. Dat doen we dan met véél plezier.
Een bezoek aan de twee grootste supermarkten is véél belovend en duidelijk op de Europese en vooral de Amerikaanse toeristen/bewoners gericht...we gaan hier niks te kort komen.
Tegen Happy Hour trakteren we ons bij de Simpson Bay Yacht Club op bitterballen, curryworsten speciale en natuurlijk frietjes! Yammie...:-)