maandag 18 april 2016

USVI's, Water Island, Honeymoon Bay(Caraïben)

Zaterdag, 16 april '16

Het water lonkt en de onderwaterwereld is hier weer prachtig! Een groot wrak, veel koraal(bijna over de hele baai), honderden vissen waarvan weer enkele nieuwe soorten, een sierlijke zwemmende schildpad en een zandhaai die zich schuw verstopt onder een rots...zo hebben we ze graag, timide en verstoppen, ver weg van ons. Onze ogen achter de duikbril krijgen weer een waardevol rijkelijk leven te bewonderen en speuren de bodem af. Het lijkt wél een onderwater sprookjeswereld, waar de vissen koraalkastelen hebben waar ze in wonen en in- en uitzwemmen door verschillende openingen...wonderlijk. De schildpad is zo dichtbij dat we hem bijna kunnen aanraken, maar ongestoord verder zwemt!
We zouden enorme MB aan foto's en filmpjes kunnen nemen van deze magische momenten, maar het zou nooit hetzelfde zijn als dat je het beleefd!
The Captain duikt een prachtige schelp of dergelijks op. Het heeft de vorm van een schub uit een schildpad z'n schild, met daarin een bloem uit schelpen ofzo. Nooit eerder gezien, een uniek iets, althans dat denken we.
Even een ruststop in de beachbar. Zaterdag, dus vele locals die ven langskomen met hun boten en de drijvende bar in het water vullen met zichzelf en hun drankjes. Zelfs een hond loopt op de drankjestoog rond, hi, hi, geweldig. Een aangespoelde zeemeermin ligt haar staartvin nat te spoelen aan het strand. Neen, we heen nog geen alcohol gedronken! Dit is echt waar!
Tijd om de feestbende en leuke bar te verlaten en weer het water in te duiken. De andere kant van de baai heeft ook weer prachtige dingen te bieden en een pijlstaartrog dwarrelde over de bodem. We denken altijd dat het een anker is die op de bodem ligt, tot we de ankerbladen, zijn vleugels zien op en neer bewegen.
Om het zicht te verbeteren, wordt het tijd dat kapsalon Zensation haar deuren opent en de bles van the Captain kortwiekt ;-)
Ondertussen lijken we zwemvliezen tussen onze tenen te kweken en kijken we al uit naar onze volgende snorkeltocht.
Liefde is...samen hand in hand door Snorkelland zwemmen :-* <3